Na izboru za Miss Amerike više se neće nositi bikiniji. Gretchen Carlson, nova šefica u organizacijskom timu ovog popularnog natjecanja, otkrila da je suci više neće suditi žene (samo) po njihovu izgledu.

Nova je odluka logičan slijed nakon skandala koji je ustupio nakon što su procurili e-mailovi bivšeg šefa Sama Haskella. Iz njih je bilo vidljivo da se od kandidatkinja najviše očekivao atraktivan izgled.

Gretchen Carlson otkrila je da izbor za Miss Amerike ulazi u novu eru, a osim paradiranja u kupaćim kostimima ukida se i onaj u večernjim haljinama.

Natjecateljice će ubuduće moći same odabrati što će nositi pred sucima. Bit će poticane da nose odjeću koja je dio njihova osobnog stila te one komade u kojima se osjećaju samopouzdano.

Čuli smo komentare od mnogo mladih žena koje bi voljele biti dio našeg programa, ali ne žele po pozornici hodati u cipelama s visokom potpeticom i u kupaćem kostimu, izjavila je Gretchen Carlson te dodala:

Tko ne želi biti osnažen, steći liderske vještine, platiti si fakultet te pokazati svijetu kakva si osoba. To je ono što sada ocjenjujemo. Izbor za Miss Amerike Bikiniji se više neće nositi na izbor za Miss Amerike Foto: Getty Images

Nastup u bikinijima zamjenjuje se interaktivnim susretom sa sucima, gdje će natjecateljice biti zamoljene da pokažu svoju strast, inteligenciju i općenito razumijevanje što se to očekuje od Miss Amerike.

Zanima nas ono što će reći o svojim inicijativama za socijalni učinak, rekla je Carlson te naglasila da će se više prednosti dati talentima natjecateljicama nego njihovu izgledu.

Organizacija izbora za Miss Amerike novu je vijest podijelila na svojem Instagramu uz hashtag #byebyebikini te izazvala podijeljene reakcije javnosti.

I dok je dobar dio žena oduševljeno pozdravio novu odluku organizatora izbora za Miss Amerike o ukidanju bikinija iz natjecanja, muškarci su ustvrdili da više neće biti razloga pratiti to natjecanje na svojim televizijskim ekranima.

Sviđa li vam se odluka o ukidanju bikinija iz izbora za Miss Amerike?

glasova:

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju