Lana Škrgatić, Mirjana Mičetić, Tea Mišković i Lucija Krstanović četiri su djevojke okupljene u ženski glazbeni sastav C.U.R.E. Sve članice benda su multiinstrumentalistice, a svojim aranžmanima jazz i pop/rock izvedbi oduševljavaju publiku gdje god se pojave.

Zanimljivosti o bendu koji svira na otvorenju Adventa kod Matoša 29. studenog u 20 sati otkrila nam je Lana Škrgatić. Školovana glazbenica stekla je glazbenu naobrazbu u The Purcell school of Music u Londonu te The Royal Conservatoire u Glasgowu. Radi kao profesorica glazbene kulture u The American International School of Zagreb te je članica grupe C.U.R.E.

Četiri djevojke okupljene u ovaj zanimljivi ženski sastav izvode popularne evergreen pjesme, na repertoaru su strane i domaće pop rock izvedbe, a osim na hrvatskom i engleskom Lana u ulozi vodećeg vokala pjeva na francuskom i talijanskom.

Na nastupima benda C.U.R.E. publika redovito pleše jer dobro poznati taktovi rasplešu baš svakoga. Posebnost zvuka krije se i u posebnom talentu koji imaju sve četiri djevojke, a to je izmjenjivanje instrumenata. Pjevačica Lana svira sax, flautu, klavijature i cajon, Mirjana je prateći vokal, a svira klavijature i cajon, Tea je prateći vokal i svira gitaru, bas gitaru i cajon, a Lucija koja je također prateći vokal svira violinu i suske.

Brojne pjesme C.U.R.E izvode u vlastitom aranžmanu pa je u njihovoj izvedbi moguće čuti flautu i violinu koje mijenjaju električnu gitaru. Takva sloboda pruža im dodatni poticaj za stvaranje vlastitih aranžmana u vrsti glazbe u kojoj se najbolje pronalaze.

To je nešto što smatramo kreativnim načinom nastupa, a to nam isto tako pruža prostor da aranžmane slažemo instrumentalno ovisno o pjesmi. Tako stalno imamo neke nove izazove, a i možemo svirati i dijeliti s publikom više dimenzija. Reakcije publike su odlične!

Ideja o osnivanju ženskog benda kod Lane se pojavila još u srednjoj školi. Nekoliko puta tijekom života u realizaciji su ju spriječili aranžmani na drugim projektima, ali prije nešto više od godinu dana sve se posložilo i C.U.R.E su počele zajedno nastupati.

Svaka djevojka ima i karijeru u drugom području, no to nije spriječilo sportsku trenericu, agenticu za nekretnine, službenicu u gradskom uredu za obrazovanje i profesoricu glazbene kulture da se okupe oko istog interesa prema kojem dijele najveću strast. Iako je uz drugo zanimanje teško usklađivati sve obveze koje od njih iziskuje glazbena karijera, sve četiri se slažu da ako nešto iskreno voliš, ništa nije teško. Znaju kako si posložiti prioritete i to im omogućuje da budu uspješne u svemu što rade.

C.U.R.E nastupaju na otvorenju Adventa kod Matoša i kažu da publika može očekivati opuštenu atmosferu, dobru energiju i raznolik repertoar na jedinstven način.

Osim zanimljivih nastupa, djevojke u skorijoj budućnosti planiraju izdati autorske pjesme, ali i pridružiti novog člana benda – bubnjarku.

Cure, sretno!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju