Čaj od banane pomaže kod nesanice upravo zato jer su banane bogate triptofanom, esencijalnom aminokiselinom koja potiče otpuštanje serotinina ili kako ga neki nazivaju, "hormona sreće".

Pad imuniteta, problemi s koncentracijom i zaboravnost, višak kilograma... samo su neke od "bezopasnijih" posljedica dugoročnog nedostatka sna, a ljudi kojima ovakvi problemi ometaju svakodnevicu, posegnut će za bilo čim, samo kako bi se jednu noć kvalitetno naspavali. No, ovo nije "potez očajnika", nego još jedan plus za toliko omiljene banane.

Čaj od banane pomaže kod nesanice upravo zato jer su banane bogate triptofanom, esencijalnom aminokiselinom koja potiče otpuštanje serotinina

A recept kaže sljedeće - dobro operite bananu, narežite na manje komade i prokuhajte, zajedno s korom. Za bolji okus, nakon čaj što zakuha, ubacite štapić cimeta, a u šalicu možete dodati i kap, dvije bademova mlijeka.

Čaj od banane pomaže kod nesanice upravo zato jer su banane bogate triptofanom, esencijalnom aminokiselinom koja potiče otpuštanje serotinina ili kako ga neki nazivaju, "hormona sreće". A ne smijemo zaboraviti ni kalij te magnezij kojih je u bananama u izobilju - prvi snižava krvni tlak, smanjuje tjeskobu i stres, a drugi pak opušta mišiće. Savršena kombinacija.

U ovom slučaju, nemojte koristiti bilo koje banane, investirajte u one s oznakom "bio", isplati se.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju