Jedan od najslavnijih umjetnika svih vremena, Vincent van Gogh rodio se 30. ožujka 1853. godine, u Zundertu, gradiću na jugu Nizozemske. Prethodnik je europskog ekspresionizma, jer je u svojim slikama dao izraz sirovog i grubog svijeta u kakvom je živio, a ipak je u njemu pronalazio najsvjetlije i najemotivnije detalje.

FREYWILLE njeguje sjećanje na ovog slikarskog genija jedinstvenom kolekcijom nakita Hommage à Vincent van Gogh, a čini ju opus setova koji oživljavaju najljepša Vincentova remek-djela. Tako i novi FREYWILLE setovi nakita Provence i Vincent! trepere silno lijepom snagom van Goghove kreativnosti.

FREYWILLE set nakita Provence oduševljava eteričnom kompozicijom koja simbolizira rast i kretanje, te neukrotivu energiju Majke prirode. Dizajn je nadahnut van Goghovom slikom “Žitno polje s čempresima” koju je naslikao 1889.godine u mjestu Saint-Rémy-de-Provence, u blizini Arlesa, Francuska. Svaki komad ručno izrađenog FREYWILLE nakita, kroz umjetnički oslikanu površinu emajla , dočarava šetnju Vincentovim zlatnim poljem zrelog žita usred kojeg se poput obeliska uzdiže tamni provansalski čempres, dok se u daljini naziru obrisi plave planine, a na azurnom nebu plešu razigrani i vjetrom nošeni oblaci. Najljepša simfonija plavih i zelenih tonova, te suptilnih srebrnih nijansi ukrašenih 24 karatnim zlatnim prahom, opisana je dužim i neravnomjernim potezima kista te stvara čaroban dojam pokreta.

PR PR (Foto: Ante Odak)

FREYWILLE capsule kolekcija nakita Vincent! je posebna posveta životu i djelu Vincenta van Gogha. Kroz pažljivo odabrane motive istaknuti su najvažniji trenuci Vincentovog stvaralaštva, njegova estetska vizija koja slobodno, neočekivano i nepredvidivo povezuje stvari zbog čega stvaralački čin postaje rješenje problema. Za Vincenta su predmeti koje je slikao imali posebno značenje i predstavljali su ogledalo nas samih, odnosno predmeti bi postajali u njegovim remek-djelima amblem personifikacije. Nježno isprepletane nijanse plave i tirkizne čine podlogu FREYWILLE kolekcije Vincent!, a na njoj razigrano i neočekivano izranjaju koloristični motivi suncokreta, slamnatog šešira, stolice i kreveta iz sobe u Arlesu, Vincentov autentičan potpis I autoportret. Tako nas bečki umjetnici podsjećaju na najupečatljivija Van Goghova remek- djela “Soba u Arlesu”, “Vaza s dvanaest suncokreta” i “Autoportret”, ali i na Vincentovu težnju da u svojim slikama sve pretvori u bića” te u svakom predmetu otkrije dramatičnu snagu života. Ova izvanredna FREYWILLE capsule kolekcija nakita stvorena je za prave ljubitelje umjetnosti i raskošnih boja, a unijeti će dašak vedrine i razigranosti u svaki dan.

Zasluge za sanjive fotografije nadahnute novim FREYWILLE kolekcijama Provence i Vincent! snimio je talentirani fotograf Ante Odak, a ulozi modela je prelijepa Tia Marciuš.

PR PR (Foto: Ante Odak)

Više informacija o FREYWILLE nakitu pronađite u njihovom Online butiku na http://shop.freywille.com/hr/ ili posjetite FREYWILLE butik u Zagrebu, Preradovićeva 2.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju