Na 76. dodjeli filmskih nagrada Britanske akademije (BAFTA), koja se smatra uvertirom u Oscare, pobijedio je remake antiratnog klasika „Na zapadu ništa novo“, koji govori o strahotama Prvog svjetskog rata.

Galerija Cate Blanchett na dodjeli nagrade BAFTA Cate Blanchett na dodjeli nagrade BAFTA Cate Blanchett na dodjeli nagrade BAFTA +10 Cate Blanchett na dodjeli nagrade BAFTA

Austin Butler, dobio je nagradu za najboljeg glavnog glumca u odličnom filmu o Elvisu Presleyu, a Cate Blanchett je osvojila nagradu za najbolju glumicu u filmu Tar, koji govori o homoseksualnoj dirigentici koja se nađe usred seksualnog skandala.

Najbolja glavna glumica zasjala je na crvenom tepihu u elegantnoj crnoj haljini francuske modne kuće Maison Margiela, koju je dizajnirao John Galliano.

Cate Blanchett na dodjeli nagrade BAFTA Cate Blanchett na dodjeli nagrade BAFTA (Foto: Profimedia)

Maksi haljina pratila je njezinu siluetu, a posebno su upečatljiva bila otvorena leđa koja su cijelu kombinaciju učinila baš profinjenom.

Crnu haljinu izrađenu od svile i baršuna iskombinirala je s bisernom ogrlicom modne kuće Luis Vuitton. Još jedan upečatljiv detalj je plava vrpca na haljini koju je nekolicina glumaca nosila u znak solidarnosti i potpore izbjeglicama i raseljenim osobama u svijetu.

Cate Blanchett na dodjeli nagrade BAFTA Cate Blanchett na dodjeli nagrade BAFTA (Foto: Profimedia)

Cate Blanchett kosu je oblikovala u elegantnu punđu, a prirodnu ljepotu je naglasila laganim make-upom.

Osim efektne ogrlice, kombnaciju je zaokružila i metalnim naušnicama s biserom, prstenom od bijelog zlata, te jednostavnim crnim salonkama.

Ako vas zanima kako nositi žuto odijelo, pogledajte izdanje Cate Blanchett Cate Blanchett u žutom odijelu - 3 Cate Blanchett u žutom odijelu Cate Blanchett u žutom odijelu +3 Cate Blanchett na dodjeli nagrada Cesar 2022. godine

Crnu haljinu s "kuštravim" rubovima modne kuće Maison Margiela, Cate nije nosila prvi puta. Istu haljinu odjenula je i 2015. godina na 87. dodjeli Oscara, samo što je tada nosila tirkiznu ogrlicu brenda Tiffany & Co.

U galeriji na početku teksta pogledajte još nekoliko izdanja Cate Blanchett s dodjele nagrade BAFTA. 

  Cate Blanchett na dodjeli nagrade BAFTA Cate Blanchet na dodjeli Oscara 2015. u istoj haljini modne kuće Maison Margiela (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju