Australska glumačka diva Cate Blanchett bila je jedna od glavnih favoritkinja za osvajanje Oscara u kategoriji nabolje glavne glumice, ali kipić joj je otela Michelle Yeoh za fantastičnu izvedbu u filmu "Sve u isto vrijeme".

Galerija Cate Blanchett sa suprugom Andrewom Uptonom na 95. dodjeli Oscara Cate Blanchett u kombinaciji s potpisom Louisa Vuittona Cate Blanchett na 95. dodjeli Oscara +2 Cate Blanchett na 95. dodjeli Oscara

Iako s 95. Oscara kući nije otišla s nagradom, sudeći po komentarima modnih kritičara, može se utješiti titulom jedne od najbolje odjevenih dama na dodjeli.

Cate Blanchett u kombinaciji s potpisom Louisa Vuittona Cate Blanchett u kombinaciji s potpisom Louisa Vuittona (Foto: Afp)

Tepihom boje šampanjca prošetala je u kombinaciji s potpisom modne kuće Louis Vuitton. Tijekom cijele sezone nagrada sa svojom stilisticom Elizabeth Stewart osmišljavala je izdanja u skladu s konceptom održive mode pa je tako nekoliko puta reprizirala već nošene komade.

17 najljepših haljina na svečanom tepihu ovogodišnjih Oscara Najljepše haljine na ovogodišnjim Oscarima Halle Berry u haljini Tamare Ralph na Oscarima 2023. - 6 Lady Gaga u haljini modne kuće Versace +14 Nicole Kidman u haljini modne kuće Armani

Nicolas Ghesquière, kreativni direktor Louisa Vuittona, za ovu ju je prigodu odjenuo u fluidni plavi top pronađen u arhivu modne kuće i suknju koja je napravljena od stopostotno održive svile. Cate je odabrala i nakit s potpisom Vuittona, a ispod svilene suknje ostale su skrivene već nošene štikle Giuseppea Zanottija.

Kosu je podigla u ležernu pletenu punđu, a odlučila se za vrlo jednostavan i nježan make-up u pastelnim tonovima ružičaste boje koji je laskao njezinu licu i nije odvlačio pažnju sa sjajne kombinacije.

Cate Blanchett na 95. dodjeli Oscara Cate Blanchett na 95. dodjeli Oscara (Foto: Afp)

Svoje izdanje nadopunila je i jednim posebnim dodatkom s važnim značenjem - plavom vrpcom čije je nošenje dio inicijative pod nazivom #WithRefugees u organizaciji Agencije Ujedinjenih naroda za zaštitu izbjeglica.

Plava vrpca nosi se u znak solidarnosti i potpore izbjeglicama diljem svijeta. Ona šalje moćnu vizualnu poruku da svatko ima pravo tražiti sigurnost, bez obzira na to tko je, gdje se nalazi i kada treba pomoć, poručio je UN.

Cate Blanchett sa suprugom Andrewom Uptonom na 95. dodjeli Oscara Cate Blanchett sa suprugom Andrewom Uptonom na 95. dodjeli Oscara (Foto: Afp)

Je li ovo najsebičnija haljina na Oscarima? Tko je sjedio iza pjevačice Tems, nije se usrećio Pjevačica Tems u 'najsebičnijoj' haljini na Oscarima - 7 Pjevačica Tems u 'najsebičnijoj' haljini na Oscarima - 4 Pjevačica Tems u 'najsebičnijoj' haljini na Oscarima - 2 +3 Pjevačica Tems u 'najsebičnijoj' haljini na Oscarima - 5

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju