Oči Britanaca jučer su bile uprte u Catherine Middleton. Naime, lijepa vojvotkinja prvi put je sudjelovala na državničkoj večeri. Ovu svečanost organizirala je kraljica Elizabeta II. povodom posjeta kineskog predsjednika Velikoj Britaniji

Čak 170 gostiju okupilo se na državničkoj večeri u Buckinghamskoj palači koja je održana u čast kineskog predsjednika Xi Jinpinga.

Prema protokolu, ženske članice kraljevske obitelji u ovoj prigodi moraju biti odjevene u večernje haljine i nositi tijare koje im posuđuje kraljica.

Ovo je prva svečanost ovakvog tipa na kojoj se je pojavila i Catherine Middleton. Prema protokolu, ženske članice kraljevske obitelji u takvoj prigodi moraju biti odjevene u večernje haljine i nositi tijare koje im posuđuje kraljica.

Catherine se 'sama' pobrinula za svoju haljinu. Naime, dugu elegantnu jarko crvenu haljinu dizajnerica Jenny Packham napravila je prema njezinoj zamisli. Vojvotkinja obožava strukirane modele s remenom i gornjim dijelom bez rukava, a osim što je crvena boja jedna od njezinih omiljenih također je bila prikladna za ovu večer jer se radi o nacionalnoj kineskoj boji koja simbolizira radost i sreću.

Na glavi je imala tijaru pod nazivom 'Lotusov cvijet'. Kraljevski dragulji rijetko izlaze na svijetlo dana i čuvaju se isključivo za posebne prilike pa je tako ovo bio tek treći put da Catherine nosi tijaru u javnosti. Prvi put imala ju je na svoj vjenčanju, a drugi put na diplomatskom primanju 2013. godine i Britanci su nestrpljivo čekali da vide koju će odabrati ovaj put.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju