Catherine Middleton ukrala je sve poglede na Royal Ascotu – prestižnoj utrci punokrvnih konja koja se svake godine održava u Berkshireu u Engleskoj.

Galerija Catherine Middleton na Royal Ascottu 2022. godine - 3 Catherine Middleton na Royal Ascottu 2022. godine - 4 Ralph Lauren, Celia štikle, 4137 kn +4 Catherine Middleton na Royal Ascottu 2022. godine - 1

Vojvotkinja od Cambridgea blistala je u bijelo-crnoj midi haljini točkastog uzorka na ovom elitnom sportskom događanju. Točnije, nosila je rasprodani model iz proljetne kolekcije Alessandre Rich iz 2019. godine.

Iako se Velika Britanija trenutačno nosi s toplinskim valom, a temperature premašuju 30 Celzijevih stupnjeva što je u ovoj otočnoj zemlji vrlo rijetka pojava i u ljetno vrijeme, Catherine Middleton nosila je haljinu s dugim rukavima.

Catherine Middleton na Royal Ascottu 2022. godine - 4 Catherine Middleton u haljini Alessandre Rich na Royal Ascottu (Foto: Profimedia)

Asimetrična haljina napravljena je od lepršavog svilenog krepa, a obuhvaća tanak remen koji naglašava struk i ženstvenu siluetu.

Mnogi su komentirali kako je vojvotkinja svojim modnim odabirom podsjetila na lik Vivian Ward koji je u filmu "Zgodna žena" utjelovila Julia Roberts. Kada ju odvjetnik Edward Lewis (Richard Gere) odvede na polo utakmicu, ona odabere upravo točkastu haljinu.

Julia Roberts u filmu Zgodna žena nosila je točkastu haljinu na polo utakmicu Julia Roberts u filmu Zgodna žena nosila je točkastu haljinu na polo utakmicu (Foto: Profimedia)

Neki su pak zaključili kako je odabir ove haljine još jedna modna posveta princezi Diani. Naime, ona je obožavala nositi odjevne komade s točkastim uzorkom, a 1988. godine pojavila se upravo na Royal Ascotu u bijeloj haljini s točkicama.

Princeza Diana na Royal Ascotu 1988. godine u točkastoj haljini Princeza Diana na Royal Ascotu 1988. godine u točkastoj haljini (Foto: Profimedia)

Catherine Middleton sparila je elegantnu haljinu s upečatljivom crno-bijelim šeširom ukrašenim cvijećem. Raskošni šeširi, naime, sastavni su dio dresscoda za sve dame koje imaju prilike doći na Royal Ascot.

Kombinaciju je dovršila s baršunastim štiklama Celia Ralpha Laurenta koji dolaze s potpeticom od 10 centimetara, smeđom pismo-torbicom te upečatljivim visećim naušnicama koje su originalno pripadale princezi Diani.

Catherine Middleton na Royal Ascottu 2022. godine - 2 Catherine Middleton na Royal Ascottu 2022. godine - 2 (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju