Dan nakon rođenja njihova nećaka Catherine Middleon i princ William prošetali su londonskim Greenwichem povodom predstavljanja regate The King's Cup, koja će se održati 9. kolovoza.

Galerija Catherine Middleton u kultnoj majici - 6 Catherine Middleton u kultnoj majici - 2 Catherine Middleton u kultnoj majici - 4 +7 Catherine Middleton izabrala je omiljene tamnoplave salonke od brušene kože

Sasvim prigodno, vojvotkinja od Cambridgea odjenula je kombinaciju inspiriranu mornarskim stilom. Izabrala je tamnoplave hlače ukrašene s četiri bijela gumba čija dužina seže do iznad gležnja. Hlače britanskog brenda L.K. Bennett u gornjem dijelu prianjaju uz tijelo te lijepo ističu struk, dok su nogavice šire.

'Zvijezda' stajlinga Catherine Middleton bila je kultna majica s Breton prugicama kakve vojvotkinja nosi već godinama

Odlične hlače Catherine Middleton kombinirala je uz tamnoplave salonke od brušene kože, omiljeni model cipela s potpeticom 37-godišnje vojvotkinje. Ipak, zvijezda Catherinina stajlinga bila je kultna majica s breton prugicama kakve vojvotkinja nosi već godinama.

Breton pruge modnom svijetu predstavljene su 1917. u "cruise" kolekciji Coco Chanel. Legendarna dizajnerica zaljubila se u plavo-bijeli uzorak tijekom posjeta francuskoj rivijeri inspirirana tamošnjim mornarima.

Catherine Middleton u kultnoj majici - 4 Catherine Middleton u kultnoj majici s Breton prugama (Foto: Guliver/Cover Images)

Breton pruge prvi su nosili francuski mornari u Bretanji, i to od 27. ožujka 1858. kada im je zakonom propisana uniforma – pletena vesta na plavo-bijele pruge. I to iz sigurnosnih razloga – bit će lakše uočljivi ako padnu preko palube, smatrali su ondašnji spasioci. U originalnom dizajnu imala je 21 prugu, za svaku Napoleonovu pobjedu.

Catherine u Leicesteru Catherine Middleton: Kiks s najlonkama koji se smije dogoditi svakome, osim (budućoj) kraljici

Catherine Middleton Catherine Middleton: Gležnjače broj 1 koje posebno vole "skinny" traperice

Popularne "bretonke" obožavali su James Dean i Pablo Picasso, a tijekom godina doživjele su mnoge reinterpretacije u kolekcijama Saint Laurenta, Isabel Marant i Sonie Rykiel.

Nadahnuti stilom Catherine Middleton, u trgovinama smo potražili slične modele majica na prugice s dugim rukavima, a izbor pogledajte u fotogaleriji.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju