U Londonu se svake godine u lipnju održava tradicionalna vojna parada pod nazivom "Trooping the Colour" kojom se obilježava rođendan britanskog monarha. Ovo je prva parada održana u čast kralja Charlesa III. koji se okrunjen 6. svibnja ove godine u Westminsterskoj opatiji. Više od 1400 vojnika iz jedne od najstarijih pukovnija britanske vojske, 400 glazbenika i 200 konja sudjeluje u velikoj ceremoniji koja je ujedno služi i kao demonstracija vojne moći Ujedinjenog Kraljevstva.

Galerija Kraljica Camilla i princeza Catherine na paradi Princeza i princ od Walesa pratili su paradu u društvu svoje djece Kraljica Camilla i princeza Catherine na paradi +3 Princeza Catherine i princ Louis na kraljevskoj paradi

Na paradi se, uz monarha, pojavljuju i istaknuti članovi britanske kraljevske obitelji koji se na kraju okupljaju na balkonu Buckinghamske palače. Tamo prate prelet aviona u kojem je ove godine sudjelovalo 70 letjelica Kraljevskih zračnih snaga.

Princeza i princ od Walesa pratili su paradu u društvu svoje djece Princeza i princ od Walesa pratili su paradu u društvu svoje djece (Foto: Profimedia)

Britanci nakon ovog događanja raspravljaju i o odjevnim kombinacijama članica kraljevske obitelji, a sudeći prema komentarima na društvenim mrežama, najveća modna zvijezda ovogodišnje parade definitivno je Catherine Middleton.

Kraljica Camilla i princeza Catherine na paradi Kraljica Camilla i princeza Catherine na paradi (Foto: Profimedia)

Princeza od Walesa oduševila je odabirom zelene haljine koju potpisuje singapurski dizajner s pariškom adresom, Andrew Gn. Model iz njegove kolekcije za proljeće/ljeto 2023. godine napravljen je od viskoze, acetata i svile.

Andrew Gn, proljeće/ljeto 2023. Andrew Gn, proljeće/ljeto 2023. (Foto: Andrew Gn)

Ova kreacija na prvi pogled osvaja bojom, ali i predivnim ukrasnim gumbima. Osim haljine, u njezinoj kombinaciji istaknuo se i odličan šešir široka oboda koji je za nju napravio cijenjeni klobučar Philip Treacy.

Britanska kraljevska obitelj na balkonu Buckinghamske palače Britanska kraljevska obitelj na balkonu Buckinghamske palače (Foto: Afp)

Većina je zaključila kako je u modnom smislu princeza u potpunosti zasjenila kraljicu Camillu. Ona je na paradi nosila kaput-haljinu, model s potpisom Fione Clare inspirirane uniformom članova Grenadirske garde i upotpunila je crnim fascinatorom.

Princeza Catherine i princ Louis na kraljevskoj paradi Princeza Catherine i princ Louis na kraljevskoj paradi (Foto: Profimedia)

Wow, bolja od kraljice? Catherine u moćnom izdanju s posvetom princezi Dijani Princeza od Walesa na krunidbi kralja Charlesa III. Obruč koji je Catherine nosila na krunidbi umjesto tijare Princ i princeza od Walesa na krunidbi +3 Catherine Middleton na krunidbi je nosila bijele salonke

Kraljica Camilla: Raskošna bijela kreacija, zlatni detalji i dijamanti za povijesni dan Kraljica Camilla Kraljica Camilla prilikom dolaska na krunidbu Kralj Charles i kraljica Camilla +3 Kralj Charles i kraljica Camilla

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju