Vojvotkinja i vojvoda od Cambridgea službeno su započeli novu kraljevsku turneju u Pakistanu. Bračni par sletio je u zračnu bazu Nur Khan, gdje su ih dočekali pakistanski ministar vanjskih poslova Shah Mehmood Qureshi i njegova supruga Mehriene Qureshi.

Galerija Catherine Middleton Vojvotkinja od Cambridgea u kreaciji Catherine Walker Princeza Diana u Pakistanu 1996. godine +1 Rukavi vojvotkinjine tunike također su ukrašeni gumbima, baš kao i tunika princeze Diane

Nakon dolaska Catherine i William uputili su se u glavni grad Islamabad. Tijekom svoje petodnevne turneje, vojvotkinja i vojvoda odsjest će u rezidenciji britanskog visokog povjerenika za Pakistan Thomasa Drewa.

Uoči turneje modni znalci najavili su kako će Catherine svoj modni izričaj sigurno prilagoditi tradiciji zemlje u koju putuje i nisu pogriješili.

Vojvotkinja od Cambridgea u kreaciji Catherine Walker Vojvotkinja od Cambridgea u kreaciji Catherine Walker (Foto: Getty Images)

Vojvotkinja je već na samom dolasku iskazala poštovanje Pakistanu odjenuvši kreaciju dizajnerice Catherine Walker rađenu po mjeri i inspiriranu tradicionalnom pakistanskom odjevnom kombinacijom koja se naziva salwar kameez.

U pitanju su udobne hlače (salwar) koje se nose ispod tunike (kameez). Najčešće se kombiniraju s dugačkim šalom koji se zove dupatta, ali Catherine je ovaj put preskočila šal.

Princeza Diana u Pakistanu 1996. godine Princeza Diana u Pakistanu 1996. godine (Foto: Profimedia)

Mnogi su primijetili kako je njezino izdanje još jedna modna posveta princezi Diani. Naime, Diana je prilikom posjeta Pakistanu 1996. nosila svijetloplavi salwar kameez, a rukavi njezine tunike bili su ukrašeni gumbima. Catherine je također odabrala svjetloplavo izdanje, a gumbi su ukrašavali i njezine rukave.

Rukavi vojvotkinjine tunike također su ukrašeni gumbima, baš kao i tunika princeze Diane Rukavi vojvotkinjine tunike također su ukrašeni gumbima, baš kao i tunika princeze Diane (Foto: Profimedia)

Od modnih dodataka vojvotkinje najviše su se istaknule naušnice pakistanskog brenda Zeen, koje se prodaju po cijeni od 10 dolara (67 kuna).

Naušnice brenda Zeen Naušnice brenda Zeen (Foto: Getty Images)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju