Vojvotkinja od Cambridgea izazvala je pozitivne reakcije porukom koju je poslala javnosti, a u njoj opet progovara o tabu temi

Nažalost, mentalno zdravlje nije tema o kojoj se otvoreno priča u društvu, a vojvotkinja od Cambridgea to želi promijeniti. U brojnim prigodama govorila je o ovom važnom aspektu zdravlja svakog čovjeka, a sada je opet iskoristila priliku da sve podsjeti koliko je važno na vrijeme reagirati ako primijetimo mentalne probleme kod svoje djece.

Catherine Middleton ambasadorica je Nacionalnog britanskog centra za djecu i obitelj ‘Anna Freud’.

Catherine Middleton ambasadorica je Nacionalnog britanskog centra za djecu i obitelj ‘Anna Freud’ koji je lansirao kampanju za bolje razumijevanje mentalnih problema kod djece. U sklopu kampanje centar radi i niz internetskih emisija pod nazivom ‘Child in Mind’ u kojima će s brojnim stručnjacima pokušati skinuti stigmu s mentalnog zdravlja.

Tim povodom vojvotkinja je javnosti poslala otvoreno pismo koje je izazvalo pozitivne reakcije.

Jedno od troje odraslih priznaje da bi se sramili tražiti pomoć zbog mentalnih problema svog djeteta. Ni jedan roditelj ne bi odbio javiti se doktoru ako bi njihovo dijete dobilo visoku temperaturu, ali ima djece koja prolaze kroz teška vremena bez potpore koja bi im mogla pomoći zato što se odrasli ljudi u njihovom životu boje tražiti to. Ne trebamo tako živjeti.

Mentalno zdravlje nije tema o kojoj se otvoreno priča u društvu, a vojvotkinja od Cambridgea to želi promijeniti.

Kroz svoj rad s raznim organizacijama shvatila sam da je pravovremeno traženje pomoći najbolja stvar koju možemo napraviti za djecu koja se bore s problemima jer ćemo im tako olakšati odrastanje. William i ja potražili bismo stručnu pomoć za Georgea i Charlotte ako bi im to bilo potrebno.

Nadam se da će ove emisije centra 'Anna Frued' pomoći obiteljima da prebrode strahove i potraže profesionalnu pomoć. Mnoge terapije zapravo su vrlo jednostavni i praktični koraci koji uključuju cijelu obitelj i pokazuju da uz pravu pomoć djeca mogu prebroditi svoje probleme dok su još malena i imati budućnost kakvu zaslužuju.

Molim vas da ih pokažete svojim prijateljima i obitelji. Moramo promijeniti način na koji jedni s drugim pričamo o svojem mentalnom zdravlju
, poručila je vojvotkinja.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju