Cekeri Socijalne zadruge "Pružimo ruke" autohtoni su hrvatski proizvod izrađen od prirodnog materijala, kukuruzne komušine, a izrađuju ih žene iz teže zapošljivih socijalnih skupina

Cekeri Socijalne zadruge "Pružimo ruke" puno su više od modnog dodatka. Oni nose priču o zemlji, prirodi, ručnom radu žena, tradiciji, zadrugarstvu... Zadruga izrađuje cekere za plažu, cekere-torbice i cekere za laptop.

Cekeri Socijalne zadruge 'Pružimo ruke' puno su više od modnog dodatka. Oni nose priču o zemlji, prirodi, ručnom radu žena, tradiciji, zadrugarstvu... Zadruga izrađuje cekere za plažu, cekere-torbice i cekere za laptop

Ceker za laptop ima univerzalnu namjenu: kao uporabni i kongresni suvenir za držanje prijenosnog računala, kao poklon poslovnim partnerima u zemlji i inozemstvu i kao ukrasna ženska torbica. Stoga je i naziv ceker za laptop, poručuju iz zadruge, osmišljen po uzoru na tradiciju pletenja cekera u Hrvatskoj kao dijelu kulturne baštine i rukotvorstva.

Socijalna zadruga 'Pružimo ruke' jedina je registrirana socijalna zadruga na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Svrha joj je stvarati uvjete i omogućiti veću razinu socijalizacije žena; žrtava obiteljskog nasilja, nezaposlenih žena, osoba s invaliditetom te socijalno marginaliziranih osoba, radi bolje uključenosti u društvenu zajednicu i stvaranjem uvjeta za samostalno pribavljanje sredstava za materijalnu egzistenciju.

Članove zadruge čine tri udruge i pet fizičkih osoba, koji su su ujedno i pokretači svega naznačenog, priča Ana Urbanek, predsjednica Skupštine Zadruge koja je organizirana na volonterskoj osnovi, a čija je upraviteljica Đurđa Adlešić.

Pleteni ceker od prirodnog i ekološkog materijala, autohtoni hrvatski proizvod, posebno dizajniran kao uporabni suvenir ujedno je prvi projekt s kojim je zadruga započela svoj poslovni poduhvat.


NAGRADE I PRIZNANJA

Kroz dosadašnje sudjelovanje na sajmovima, izložbama i prezentacijama, zadruga je postigla značajne rezultate, a neki su od uspjeha zlatna medalja na Sajmu inovacija 2013., prvo mjesto na izložbi Kvarner EXPO14 u kategoriji uporabni suvenir i osvajanje "GRAND PRIXA", sudjelovanje na izložbi u Dubrovniku na 10. obljetnici UNESCO-a, sudjelovanje na sajmu mode u Parizu te na izložbi "Krčkog sajma" na Krku.

Socijalna zadruga 'Pružimo ruke' sa svojim članicama provodi niz edukativnih programa, kao što su radionice, radi uključivanja što većeg broja zainteresiranih ciljanih skupina, radi lakšeg uključivanja socijalnih kategorija na tržište rada.

Naše članice uključene u izradu proizvoda putem zadruge imaju široku lepezu svojih proizvoda izrađenih isključivo od prirodnih materijala kao što su cekeri, razni prigodni suveniri, božićni (anđeli, kuglice za bor, adventski vijenci i ostali ukrasi), uskrsni (pisanice i svi drugi suveniri za tu prigodu) te razni predmeti i suveniri već prema narudžbi, zaključuje Ana Urbanek, predsjednica Skupštine Socijalne zadruge "Pružimo ruke".

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju