Jeste li ikada koristili mini peti džep na klasičnim trapericama? Mnogi su ga povremeni koristili za odlaganje kovanica ili upaljača, ali to zapravo nije njegova originalna namjena

Većina klasičnih traperica ima pet džepova –dva sa stražnje strane, dva sa prednje i mini džep unutar tj. iznad desnog prednjeg džepa.

Podrijetlo i svrha tog džepa objašnjena je na službenim stranicama kompanije Levi Strauss poznate u svijetu po proizvodnji traperica. Mali ili peti džep, kako ga nazivaju neki dizajneri, pojavio se na prvoj verziji levisica još 1873. godine.

Slika nije dostupna "Prestara za njih": Melanie Griffith u trapericama koje su podijelile mišljenja

Originalno je služio kao zaštita za džepne satove. Ubačen u dizajn traperica kako bi kauboji spriječili svoje satove da ispadnu iz hlača dok jašu konje i rade na svojim rančevima. Kada su ih nosili na lancu oko vrata često bi ih potrgali, objasnili su u kompaniji.

Džepne satove zamijenili su ručni modeli, ali većina proizvođača traperica nije mijenjala dizajn traperica i zadržala je mali džep. Levi Strauss kaže da je on i dalje funkcionalan, samo za drugačiju namjenu. Tako ga ljudi danas koriste za upaljač, kovanice, prijevozne karte i razne druge stvari. 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju