Počelo je 25. izdanje uličnog festivala "Cest is d’Best" koji će trajati do nedjelje 22. kolovoza. U centru Zagreba održat će se brojna kulturna i umjetnička događanja.

Festivalski program održava se na ulicama centra Zagreba, na Cvjetnom Trgu, Trgu bana Jelačića i u parku Zrinjevac, a u četiri festivalska dana na njima će nastupati brojni pefromeri i ulični umjetnici, među kojima i žive statue i rigači vatre, a održat će se i cirkuska predstava.

Uz to, predviđeni su plesni te likovni program, kao i večernji koncerti.

Detaljan program po danima održavanja i trgovima nalazi se na internetskoj stranici festivala.

Ovaj festival koji živi na cesti na gradske ulice svake godine donosi, kažu organizatori, polet, energiju, kulturu i smijeh za sve ljude dobre volje: djecu, zaposlene, klaune, sindikalce, studente, penzionere, trubače, strance, domaće, hedoniste, idealiste, ekologe, lokal-patriote, sportaše, muzičare, glumce, filozofe, plesače, trkače, glasne i tihe, one koji plješću i one koji zvižde…

Festival Kraljeva ulice "Cest is d’Best" je međunarodni, multimedijalni ulični festival koji njegujući zagrebački identitet, oživljava gradske trgove i ulice, vraća im šarm i optimizam.

Briše granice između etabliranih oblika kulture i "alternative", zbližava sve generacije građana kroz različite kulturne afinitete jer baš svi mogu sudjelovati u programu! (Hina/Ma.B)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju