Koja dva broja na prvu povezujete sa Chanelom? Naravno, to je petica koja se nalazi u imenu njihova najpopularnijeg parfema, a zatim i broj 22, kojem je posebna počast odana u prêt-à-porter kolekciji za proljeće/ljeto 2022. Naime, modna kuća u njoj je lansirala novi model torbe pod nazivom Chanel 22 u znak obilježavanja 100. godišnjice izlaska njihova drugog parfema, koji ne nosio naziv No. 22.

Galerija Chanel cruise, 2022./2023. - 1 Chanel cruise, 2022./2023. - 2 Chanel cruise, 2022./2023. - 3 +10 Chanel Cruise 2022./2023.

Najbolje poznavatelje Chanela zato nije nimalo iznenadila informacija kako će se predstavljanje njihove nove cruise kolekcije održati 5. 5. 2022. godine.

Što su zapravo cruise (ili resort) kolekcije? U pitanju su međusezonske ili predsezonske prêt-à-porter kolekcije koje se ne predstavljaju na četiri najveća Tjedna mode. U početku su bile namijenjene bogatim klijentima modnih kuća koji su tijekom zimskih mjeseci odlazili na krstarenja u toplije krajeve pa otuda dolaze nazivi cruise i resort.

Danas su tradicionalno rezervirane za proljetno-ljetnu sezonu i uglavnom ih sačinjavaju laganiji odjevni komadi za odmor.

Predstavljanje Chanelove nove cruise kolekcije održalo se u Monaku Predstavljanje Chanelove nove cruise kolekcije održalo se u Monaku (Foto: Chanel)

A kako izgleda ljetna garderoba u izvedbi Chanela? Udobno, razigrano i romantično uz dašak svevremenske elegancije, koja je neizostavan dio svake njihove kolekcije, pa tako i najnovije.

Predstavljanje cruise kolekcije za 2022./2023. godinu održano je u Monaku, a hotel Monte-Carlo Beach postao je kulisa za reviju koju su svojim prisustvom uveličala i brojna poznata lica, poput princeze Caroline od Monaka i njezine kćeri Charlotte Casiraghi.

Charlotte Casiraghi na reviji modne kuće Chanel Charlotte Casiraghi na reviji modne kuće Chanel (Foto: Chanel)

Virginie Viard, nasljednica Karla Lagerfelda, pojasnila je zašto je baš Monako odabran za mjesto održavanja revije.

Za mene je Monako prije svega stvar osjećaja. To su Karl, Caroline, Charlotte. Rano sam znala da ćemo ovdje održati reviju, preciznije u hotelu Beach. Karl je sanjao o tome. Iz ovog prekrasnog prostora možete vidjeti njegovu vilu, La Vigie.

Chanel cruise, 2022./2023. - 5 Chanel Cruise 2022./2023. (Foto: Chanel)

Nikad neću zaboraviti vrijeme koje smo tamo proveli. Terase i balkoni, veliki suncobrani, košare s cvijećem – toliko puno ljepote. Caroline sam prvi put vidjela na plaži u Monaku. Nosila je drapiranu crnu haljinu, vrlo tanke tajice i visoke potpetice. Monako je važan za povijest Chanela. Tu smo proživjeli toliko sretnih trenutaka, kazala je Viard u službenom priopćenju.

Chanel cruise, 2022./2023. - 3 Chanel Cruise 2022./2023. (Foto: Chanel)

Kolekcija je uspješno dočarala svu bezbrižnost ljeta i modnu nonšalantnost specifičnu baš za najtoplije razdoblje godine. Klasičan Chanelov kostim od tvida opet je doživio reinterpretaciju, pa su suknju zamijenile kratke hlačice, a ovaj obožavani materijal vidjeli smo i na nekoliko efektnih kombinezona.

Chanel cruise, 2022./2023. - 6 Chanel Cruise 2022./2023. (Foto: Chanel)

Udobna prugasta pamučna haljina s uzorkom jedrilice, na kojem se nalazi i legendarni logo Chanela, ukrašena je cvjetnim aplikacijama u nježnim pastelnim nijansama te sparena s torbicom koja je također odjevena u cvjetno ruho.

Chanel cruise, 2022./2023. - 1 Chanel Cruise 2022./2023. (Foto: Chanel)

Za dame koje preferiraju neutralne boje i decentnije komade tu je i potpuno crni komplet ležernog kroja s pussy bow košuljom koju bismo rado imali u svojem ormaru.

Ovo je uistinu kolekcija u kojoj bi svatko mogao pronaći nešto za sebe, a kojih je to 10 kombinacija zapelo za oko redakciji portala zadovoljna.hr provjerite u našoj galeriji.

Chanel cruise, 2022./2023. - 9 Chanel Cruise 2022./2023. (Foto: Chanel)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju