Od 17. kolovoza u Hrvatskoj je dostupna nova kolekcija kozmetičkog brenda Chanel pod nazivom 'Le Rouge Collection No. 1'

Iza nove kolekcije kozmetičkog brenda Chanel kojom dominira crvena boja stoji Lucia Pica, njihova globalna kreativna direktorica za make-up i boje.

U pitanju je njezina debitantska kolekcija, prva otkako je došla na ovu poziciju. Opsjednuta sam s crvenom bojom, oduvijek je tako. U crvenoj boji postoji snaga i pokret, toplina i poremećaj. 'Stavi ruž i napadni', govorila je Coco Chanel. Ta ideja meni je fundamentalna kod crvene kozmetike. Ona označava zaštitu, zaigranost i snagu, kaže Lucia.

U Le Rouge Collection No. 1 spajaju se klasika i subverzija, crvenom bojom naglašava se moć ženstvenosti, ali istodobno i ranjivost.

Crvena je intenzivna, ranjiva, seksualna i vječna. Uistinu sam željela istražiti pozadinu i značenje te boje ovom kolekcijom. Istodobno sam htjela brz, učinkovit i hrabar način šminkanja tako da su u kolekciju utkane ideje praktičnosti i oslobođenja. Želim koristiti šminku kao način odražavanja karaktera, a ne kao metodu stvaranja maske, zaključila je Lucia.

U galeriji pogledajte sve novitete iz nove make up kolekcije brenda Chanel.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju