Kada pomislimo na romantične gradove pune mode i mirisa, Edinbourgh u Škotskoj obično nam nije prvi na popisu. No da je itekako inspirativan, pokazao je Chanel svojim novim mirisom Les Eaux de Chanel Paris-Edimbourg.

Škotska obiluje zadivljujućom prirodom i snagom, a upravo je to kreator parfema Olivier Polge želio pretočiti u bočicu finog mirisa koji će podjednako koristiti i žene i muškarci.

Okarakteriziran kao miris prevladavajućih drvenastih nota, kombinira i drvenaste i citrusne tonove koji stvaraju prirodan, smirujući i balansiran osjećaj.

Usto, mogu se primijetiti i nježni mirisi začinskih trava koji skrivaju laganu, svježu i elegantnu srž ovog mirisa, a upravo je to nešto što je idealno za ljetne dane pred nama. Začinske i drvenaste srednje note stapaju se mirisoma bobica borovica i čempresa iz gornjih nota, dok bazne note čine mošus i vanilija.

INSPIRACIJA U PUTOVANJIMA COCO CHANEL

No kako je uopće došlo do stvaranja čitave Les Eaux de Chanel linije, čiji je Paris-Edimbourg dio? Čini se da se kreator mirisa inspirirao samom Coco Chanel i njezinim putovanjima.

Ovo je miris prevladavajućih drvenastih nota, drvenastih i citrusnih tonova koji stvaraju prirodan, smirujući i balansiran osjećaj

Naime, 1924. Coco Chanel upoznaje Hugha Grosvenora, 2. vojvodu od Westminstera, i otkriva britansko visoko društvo i uzbuđenje u konjskim utrkama. No još je više bila oduševljena povlačenjem britanskog visokog društva u gorje, u škotske močvare, gdje je zemlja zelenog prostranstva ukrašena kristalno bistrim jezerima i okružena stjenovitim šumama.

"Otkrila" je Škotsku i način života britanskog plemstva. Odlazila je u ribolov, lutala Highlandom s prijateljicom Verom Bate i upoznala Churchilla. Čini se da kao da su sva ta sjećanja i mirisi sadržani u ovoj novoj mirisnoj bočici.

Serija Les Eaux de Chanel postoji od 2018. godine, a njihova lakoća i svježina opisuju omiljena odredišta Gabrielle Chanel. Paris-Deauville, Paris-Venise i Paris-Biarritz već su postali klasika, a Paris-Riviera dodana je prošle godine. Sada se toj obitelji mirisa pridružio i Paris-Edimbourg.

Lagana bočica zaobljenog oblika koja stane na dlan i čep koji dočarava valove koji zapljuskuju obalu samo su još jedan razlog zbog kojih ćemo ovog ljeta posegnuti za živopisnim mirisom s kojim ćemo stvarati najljepše uspomene.

Chanel Paris-Edimbourg Bobice borovica i čempresa iz gornjih nota, aromatična lavanda te mošus i vanilija čine ovaj poseban miris (Foto: Chanel)


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju