Pariški tjedan ready-to-wear mode završen je jednom od tradicionalno najočekivanijih revija. Naravno, u pitanju je revija modne kuće Chanel na kojoj je predstavljena nova kolekcija cijenjenog francuskog brenda.

Galerija Chanel, ready-to-wear, proljeće/ljeto 2024. - 1 Chanel, ready-to-wear, proljeće/ljeto 2024. - 2 Chanel, ready-to-wear, proljeće/ljeto 2024. - 3 +16 Nova Chanelova kolekcija inspirirana je vilom Noailles

Inspirirana umjetničkim duhom vile Noailles na jugu Francuske, Chanelova ready-to-wear kolekcija za proljeće/ljeto 2024. godine po zamisli Virginie Viard je kaleidoskop vitalnosti. Evocirajući terasaste vrtove vile i linije njezine avangardne arhitekture, grafički tvid i cvjetni vezovi isprekidani su dodirima svjetla, igrom kontrasta, boja i asimetrije.

Chanel, ready-to-wear, proljeće/ljeto 2024. - 19 Chanel, ready-to-wear, proljeće/ljeto 2024. (Foto: Profimedia)

U srcu ove kolekcije, opuštena i sofisticirana silueta postavlja vlastitu ideju nonšalantnosti i elegancije, Vila Noailles više od stoljeća nudi modernistički ambijent ideji umijeća življenja prožetoj slobodom. Povodom ready-to-wear revije za proljeće/ljeto 2024. godine, Chanel slavi svoju dugotrajnu povezanost s ovim unikatnim mjestom, posvećenim stvaralaštvu, poručio je Chanel.

Chanel, ready-to-wear, proljeće/ljeto 2024. - 4 Nova Chanelova kolekcija inspirirana je vilom Noailles (Foto: Profimedia)

Vila Noailles arhitekta Roberta Mallet-Stevensa smještena je na brdima iznad Hyèresa, a građena je od 1923. do 1927. godine za Charlesa i Marie-Laure de Noailles, velikodušne pokrovitelje umjetničke scene i brojnih istaknutih umjetnika iz raznih sfera poput Salvadora Dalíja, Luisa Buñuela, Alberta Giacomettija, Dore Maar i mnogih drugih. Iz tog razdoblja datira i njihovo prijateljstvo i suradnja s Gabrielle Chanel.

Chanel, ready-to-wear, proljeće/ljeto 2024. - 10 Chanel, ready-to-wear, proljeće/ljeto 2024. (Foto: Profimedia)

Nova kolekcija uistinu utjelovljuje esenciju elegantne ležernosti kroz opuštene i udobne krojeve te prezentira pojednostavljenu verziju sofisticiranosti koja bez problema funkcionira u svakodnevnim prigodama.

Chanel, ready-to-wear, proljeće/ljeto 2024. - 11 Chanel, ready-to-wear, proljeće/ljeto 2024. (Foto: Profimedia)

Bogatstvo uzoraka i tekstura garantira dnevnu eleganciju s pomakom pa se tako u novim Chanelovim kreacijama bez problema možete zamisliti i na kavi u centru Pariza, ali i u lješkarenju uz bazen predivne vile.

Zavirite u galeriju i razgledajte ready-to-wear kolekciju modne kuće Chanel za proljeće/ljeto 2024. godine.

Chanel, ready-to-wear, proljeće/ljeto 2024. - 8 Chanel, ready-to-wear, proljeće/ljeto 2024. (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju