Cheesecake s borovnicama: Najfiniji brzi recept bez pečenja

Podijelite na

Cheesecake je jedan od najjednostavnijih i najukusnijih kolača koji može napraviti baš svatko. Želite li i vi prijatelje i ukućane iznenaditi finim desertom, donosimo recept za koji vam ne treba pećnica, ali niti žica za kuhanje

Autor : Zadovoljna Objavljeno: 12.6.2016 / 08:00

Cheesecake s borovnicama

Cheesecake s borovnicama (Foto: Guliver/Thinkstock)

Sastojci:

- 2 šalice mljevenih keksića
- 1 veliko pakiranje maslaca (cca 220 - 250 g)
- 1 do 2 žlice šećera (po želji)
- 2 krem sira cca 220 - 250 g
- 2 dl slatkog vrhnja
- 1/4 šalice soka od limuna
- 1 žlica ekstrakta vanilije
- 1 konzerva kompota odborovnica (može i breskve, jagode ili šumskog voća)

"Cheesecake je jedan od najjednostavnijih i najukusnijih kolača koji može napraviti baš svatko."

Priprema:
1. Kekse dobro smeljite i stavite u zdjelu te dodajte šećer i otopljeni maslac i sve dobro izmiksajte.

2. Mješavinu utisnite u kalup i stavite u hladnjak dok se malsac ne stisne.

3. U međuvremenu u posudi za miksanje izmiksajte sir dok ne postane kremast i gladak.

4. U sir dodajte vrhnje i limunov sok i ekstrakt vanilije.

5. Mješavinu ulijte u kalup, utisnite i izravnajte žlicom, pokrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak na barem 3 sata ili preko noći.

6. Servirajte kolač hladan i  s umakom od borovnica koji ćete dobiti tako što ćete borovnice s malo soka od kompota ukuhati na laganoj vatri i potom ohladiti. Umjesto kompota možete koristiti džem od borovnice, ukuhati smrznute borovnice s malo šećera ili pak odaberite voće po svom izboru.

Pročitajte još o ...

Zadovoljna.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Zadovoljna.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Zadovoljna.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se