Liječnici bez granica su od svibnja ove godine na Mediteranu spasili više od 15 tisuća života. Ova humanitarna organizacija za pružanje medicinske pomoći svim potrebitima odaslala je moćnu poruku objavivši fotografiju prsluka za spašavanje koje su bili brojnim izbjeglicama jedina zaštita od opasnosti

Prsluci za spašavanje koje je humanitarna organizacija 'Liječnici bez granica' objavila na svojim društvenim mrežama, pripadaju djeliću od 15 tisuća žena, djece i muškaraca koje su isti spasili na Mediteranu od svibnja ove godine. Ovi su prsluci bili jedina zaštita izbjeglica u želji da prijeđu na sigurni europski teritorij.

Na prslucima su napisane poruke ljubavi, molitve i telefonski brojevi obiteljskih članova i najbližih prijatelja, koji bi željeli biti kontaktirani u slučaju najgoreg ishoda. Upravo su te poruke najbolji dokazi da su izbjeglice svjesne opasnosti koje se upuštaju, ali da su na njih natjerani jer nemaju nikakvog drugog izlaza.

Zamislite na trenutak da morate nositi ovakve prsluke. Što biste vi na njima napisali, i čije bi kontakt podatke stavili na jarko narančastoj tkanini?

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju