Ljubiteljice svjetskih trendova sigurno su već čule za poznatu kombuchu, blago gazirani fermentirani čaj. Zahvaljujući niskom udjelu šećera, možete ga piti bez grižnje savjesti, a odličan je dodatak koktelima. Kombuchu po tradicionalnoj recepturi radi simpatična skupina prijatelja iz Zagreba, a nazvali su je simbolično EKIPA Kombucha.

Galerija Kombucha se koristi i kao dodatak raznim koktelima EKIPA Kombucha dolazi u četiri okusa Kombucha je blago gaziran napitak koji nastaje prirodnom fermentacijom čaja +0 EKIPA Kombucha

EKIPA Kombucha blago je gaziran napitak koji nastaje prirodnom fermentacijom zelenog i crnog čaja. Iako je kombucha od davnina poznata i spravljana u kućanstvima diljem svijeta, tek posljednjih godina, porastom svijesti o važnosti zdrave prehrane, taj prirodni napitak doživljava svoju veliku popularnost.

Nije tajna da se fermentirane namirnice, poput kombuche, smatraju poželjnima za ravnotežu crijevne flore i čišćenje organizma, zbog čega imaju blagotvoran utjecaj na njega.

Kombucha se naziva i živim pićem i da bi bila djelotvorna, ne smije biti pasterizirana, što često na tržištu nije slučaj. Upravo zato EKIPA nije pristala na kompromis i svoju kombuchu proizvode prema tradicionalnoj recepturi od prirodnih sastojaka i bez pasterizacije.

EKIPA Kombucha dolazi u četiri okusa EKIPA Kombucha dolazi u četiri okusa Foto: Nova Studio

Ekipu iza Kombuche čine Mario Likar, Roko Romić, Zdravko Džeba i Almira Gilda Tumpap Espina. Zagrepčanin Mario se nakon godina provedenih u Australiji vraća u Hrvatsku kako bi sa svojom ekipom, prijateljima iz djetinjstva Rokom i Zdravkom, razvio poslovnu ideju i pokrenuo proizvodnju kombucha napitka. Ipak, zagrebački dečki ne bi bili kompletna EKIPA, a kombucha ne bi imala egzotičnu notu i posebnu recepturu da Mario nije u Australiji upoznao Filipinku Almiru, koja je danas njihova glavna brewerica.

EKIPA Kombucha Idu li prijateljstvo i poduzetništvo zajedno? ''Mi smo u ovaj poslovni pothvat uložili sve naše novce, sve što smo imali'', ali na kraju se ekipi isplatilo

Njihova kombucha, osim što ima nizak sadržaj šećera, veganska je, zbog čega je kao osvježavajući napitak bez grižnje savjesti mogu konzumirati baš svi. Kombucha se koristi i kao dodatak raznim koktelima ili alkoholnim pićima, a zahvaljujući EKIPA Kombuchi, možete birati između četiri okusa. Za sve iskusne poznavatelje kombuche koji su već upoznati s reskim, osvježavajućim okusom ekipa nudi svoj klasik. Za one koji vole lagane voćne napitke tu je kombucha s dodatkom mirisnih bobica. Kombucha sprijateljena s osvježavajućom bazgom oduševit će ljubitelje tog popularnog proljetnog cvijeta, dok će đumbir u kombinaciji s kurkumom začiniti dan svima koji vole pikantnije okuse.

EKIPA Kombucha napitke sada možete pronaći u svim INTERSPAR hipermarketima i odabranim SPAR supermarketima diljem Lijepe naše.

Emisija Startaj Hrvatska prati osam poduzetničkih priča i osam odličnih proizvoda koje je Nova TV zajedno sa SPAR Hrvatska odabrala među stotinama prijava pristiglih na projekt Startaj Hrvatska. Oni koji se pokažu doraslima ovom izazovu potpisat će ugovor sa SPAR Hrvatska, ali samo jedan proizvod, onaj najuspješniji u kontekstu proizvoda, ali i razvoja poduzetnika te s najboljim prodajnim rezultatima, postat će Hrvatski hit-proizvod 2021. godine te zauzeti posebno mjesto na policama svih INTERSPAR i odabranih SPAR trgovina diljem Hrvatske.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom SPAR Hrvatska po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju