Članovi žirija ovogodišnjeg izdanja 'Supertalenta' i žiri te natjecatelji novog 'Celebrity MasterChef' izdanja Nove TV samo su dio u nizu brojnih poznatih osoba koje su se uključile u međunarodnu inicijativu rušenja Guinnessovog rekorda u broju prikupljenih fotografija zagrljaja pod nazivom 'Zagrli za Guinness, zagrli za rijetke', koju je započeo Hrvatski savez za rijetke bolesti

Slikanjem međusobnih zagrljaja za vrijeme snimanja novih epizoda  emisija 'Supertalent' i 'Celebrity MasterChef', natjecatelji i žiri dali su tako svoj doprinos u ostvarivanju ambiciozno postavljenog cilja, rušenju rekorda koji danas drži velika Kanada.

Žiri 'Supertalenta' te žiri i natjecatelji 'Celebrity MasterChefa' uključili su se u akciju kojom se daje potpora oboljelima od rijetkih bolesti

Cilj ove akcije je u 'Tjednu zagrljaja' (21. do 27. veljače) pokušati prikupiti više od 108.121 fotografiju, koliko iznosi sadašnji svjetski rekord. Sve što je potrebno da i vi pokažete solidarnost i sudjelujete u rušenju Guinnessovog rekorda jest snimiti fotografiju zagrljaja i učitati ju na online platformu www.hugforrare.com u razdoblju od 21. do 27. veljače.

Zagrlite mamu, tatu, baku, djeda, prijatelja, partnericu ili partnera, ma zagrlite i slučajnog prolaznika i pošaljite fotografiju. Fotografirajte se koliko god puta želite samo pazite da uvijek grlite nekog drugog i proširite poruku o ovoj humanitarnoj akciji.

Akcija se provodi povodom Međunarodnog dana rijetkih bolesti koji se u cijelom svijetu obilježava 29. veljače, a cilj je upoznati javnost s potrebama i problemima osoba koje boluju od rijetkih bolesti.

Samo u Hrvatskoj prema procjenama više od 250.000 osoba boluje od neke rijetke bolesti – pokažimo im barem jednim zagrljajem da mislimo na njih.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju