Naime, nekadašnji kraljevski chef Darren McGrady otkrio je da kada kraljica Elizabeta II. putuje do dvorca u Windsoru ona sa sobom uvijek vodi jednog od kuhara s dužim stažem koji se brine za njezinu najdražu tortu.
'Ovu čokoladnu tortu obožavaju članovi kraljevske obitelji, a ponajviše kraljica Elizabeta II. i princ William'
No, kraljica čokoladnu tortu ne jede samo dok putuje vlakom do svoje destinacije, već skoro svaki dan pojede jedan mali komadić torte. Osim Elizabete II., ovu tortu obožava i princ William, te su on i Catherine ovaj desert zatražili i za svoje vjenčanje 2011. godine.
McGrady, koji je 15 godina bio kraljičin osobni chef, podijelio je recept za fini desert naziva Chocolate Biscuit Cake.
Sastojci za čokoladnu tortu:
- 115 grama tamne čokolade
- 115 grama šećera
- 115 grama maslaca
- 1 jaje
- 230 grama Petit Beurre keksa
- pola čajne žličice maslaca za podmazivanje kalupa
- 230 grama tamne čokolade (za preljev)
- 30 grama čokolade (za dekoraciju)
Postupak:
1. Lagano namažite maslacem okrugli duboki kalup za tortu te kalup stavite na masni papir.
2. Prelomite svaki keks tako da bude veličine badema te ostavite po strani.
3. Pomiješajte maslac i šećer u posudi te miksajte sve dok smjesa ne postane lagano pahuljasta.
4. Rastopite 115 grama čokolade te dodajte smjesi maslaca uz konstantno miješanje.
5. Dodajte jaje u ovu smjesu.
6. Umočite komadiće keksa sve dok u potpunosti ne budu prekriveni tom čokoladnom smjesom.
7. Prebacite u kalup smjesu iz posude.
8. Ostavite tortu da se hladi barem tri sata.
9. Nakon toga rastopite čokoladu te je prelijte preko torte i zagladite njezin vrh i strane.
10. Ostavite tortu na sobnoj temperaturi.
11. Otopite preostalih 30 grama čokolade te je iskoristite kako biste ukrasili vrh torte.