Sastojci:
3 jaja
165 grama tamna čokolade po izboru (mliječne ili tamne)
Priprema:
1. Odvojite bjelanjke i žutanjke, a zatim bjelanjke spremite natrag u hladnjak.
2. Upalite pećnicu na 170 stupnjeva Celzijusa.
3. Otopite čokoladu na pari.Nevjerojatna čokoladnoj torta od samo dva sastojka idealan je desert koji ne zahtjeva kompliciranu pripremu.
4. Izradite bjelanjke mikserom, kada se formiraju čvrsti vrhovi gotovi ste.
5. Kada je čokolada hladna, dodajte žutanjke.
6. Zatim u smjesu dodajte jednu trećinu tučenih bjelanjaka i zamiješajte.
7. Polako dodajte ostatak bjelanjaka.
8. Kalup za tortu obložite masnim papirom, ulijte smjesu i pecite između 30 do 40 minuta.
Ako niste ljubitelj crne čokolade, isprobajte recept za cheesecake od tri sastojka među kojima se nalazi i bijela čokolada.