Među zvijezdama koje su na zatvaranju Filmskog festivala u Veniciji nosile crne kreacije kako bi odale počast preminuloj kraljici Elizabeti II. bila je i glumica Cate Blanchett koja je proglašena najboljom glumicom za ulogu u filmu "Tar" Todda Fielda.

Galerija Cate Blanchett na zatvaranju Filmskog festivala u Veneciji - 6 Cate Blanchett na zatvaranju Filmskog festivala u Veneciji - 7 Cate Blanchett na zatvaranju Filmskog festivala u Veneciji - 3 +3 Cate Blanchett na zatvaranju Filmskog festivala u Veneciji - 2

Australska glumica bila je definicija elegancije u dugoj crnoj haljini na jedno rame koja je rad modne kuće Louis Vuitton.

Zahvaljujući pripijenom gornjem dijelu glumica je istaknula svoj struk, dok je donji dio kreacije padao do poda, šireći se u suknju A-kroja. Haljinu je drugačijom i zanimljivom učinio našiveni plašt koji je dodao volumen jednostavnom, elegantnom dizajnu.

Glumica je svoju plavu kosu podignula, dok je izdanje upotpunila komadima krupnog srebrnog nakita.

Cate Blanchett na zatvaranju Filmskog festivala u Veneciji - 7 Glumica je nosila crnu haljinu modne kuće Louis Vuitton (Foto: Profimedia)

I predsjednica ovogodšnjeg žirija, glumica Julianne Moore, nosila je crnu voluminoznu haljinu spuštenih ramena, a za crno su se odlučile i druge zvijezde čija izdanja možete pogledati u našoj galeriji.

Julianne Moore Julianne Moore (Foto: Profimedia)

Inače, Zlatnog lava za najbolji film na 79. Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji osvojio je dokumentarni američki film "All The Beauty And The Bloodshed" u režiji Laure Poitras, dok je Srebrnog lava, glavnu nagradu žirija, na dodjeli u subotu navečer dobio film "Saint Omer" redateljice Alice Diop.

U ovogodišnjoj konkurenciji za nagrade su se natjecala 23 rada. Nagrade je dodijelio međunarodni žiri kojim je predsjedala američka glumica Julianne Moore. (Hina/M.B.)

Cate Blanchett na zatvaranju Filmskog festivala u Veneciji - 3 Cate Blanchett proglašena je najboljom glumicom za ulogu u filmu "Tar" (Foto: Profimedia)

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju