Na današnji dan 1975. godine rođena je glumica, redateljica i humanitarka Angelina Jolie. Dobitnica je brojnih priznanja, među kojima su i Oscar i tri Zlatna globusa, a na filmu je debitirala još kao dijete, uz oca, glumca Jona Voighta.

Galerija Na premijeri filma Maleficent u Tokiju 2014. godine Predstavljanje filma Oceanovih 13 2007. godine Dodjela Oscara 2012. godine +12 Dodjela nagrade BAFTA 2018. godine

Osim po filmskoj karijeri, Jolie je poznata i po humanitarnom radu za koji je dobivala i nagrade. Posebna je izaslanica Visokog povjerenika UN-a za izbjeglice, a među ciljevima koje promiče su i obrazovanje i prava žena.

Ovu glumicu danas se smatra jednom od najmoćnijih i najutjecajnijih osoba u američkoj industriji zabave. Pozornost javnosti privlači i njezin privatni život, posebno odnos s bivšim suprugom Bradom Pittom s kojima ima šestero djece, od kojih je troje posvojeno.

Premijera filma The Curious Case of Benjamin Button 2008. godine Premijera filma The Curious Case of Benjamin Button 2008. godine (Foto: Profimedia)

Glumica koja danas puni 48 godina redovito se nalazi i na popisima naljepših žena svijeta, a veliku pozornost privlači i svojim odjevnim kombinacijama, kako onim svakodnevnim, tako i izdanjima za crveni tepih.

Deset nezaboravnih fotografija slavnih ljepotica iz mladosti Angelina Jolie Monica Bellucci Cindy Crawford +6 Catherine Zeta-Jones

Slavne mame i kćeri koje si međusobno posuđuju odjeću Shiloh voli posuditi odjeću od svoje mame Angeline Jolie Shiloh u maminoj prepravljenoj Diorovoj haljini Zahara u maminoj oscarovskoj haljini iz 2014. godine +1 Rowan Henchy posudila je haljinu od mame koju je Brooke Shields nosila na dodjelu Zlatnih globusa 1998.

A u svim tim situacijama vrlo često bira crnu boju. Iako će sama reći da je voli jer je praktična, činjenica je da u njoj izgleda tako dobro. Mnogi će se složiti s tvrdnjom da nitko crnu boju ne nosi dobro kao Angelina Jolie, a najbolji dokaz za tu tvrdnju je njezinih 15 crnih izdanja s crvenih tepiha koje možete pogledati u galeriji na početku teksta.

Dodjela Oscara 2012. godine Dodjela Oscara 2012. godine (Foto: Guliver Image) Kako nositi crnu haljinu sa stilom saznajte uz savjete Marka Grubnića: 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju