Dobro krojene haljine i odijela u crnoj boji uvijek izgledaju elegantno i lijepo. Ne čudi stoga što mnoge dame biraju ovaj tip odjeće za svečane prilike poput dodjele nagrada.

Galerija Meryl Streep u Valentino odijelu na Zlatnim globusima Meryl Streep u Valentino odijelu sa šljokicama Meryl Streep u Valentino odijelu +3 Annette Bening u odijelu Dolce & Gabbana

Meryl Streep zablistala je na crvenom tepihu 81. dodjele Zlatnih globusa u Los Angelesu u crno-bijeloj kombinaciji s potpisom Pierpoala Picciolija – kreativnog direktora Valentina. Slavna glumica nosila je dugu crnu suknju i sako ukrašen šljokicama ispod koje je provirila bijela bluza s mašnom.

Kombinaciju je zaokružila s crnim sandalam-platformama, sunčanim naočalama mačkastih okvira i s nekoliko upečatljivih komada nakita američke tvrtke Fred Leighton.

Meryl Streep u Valentino odijelu sa šljokicama Meryl Streep u Valentino odijelu sa šljokicama (Foto: Afp)

Meryl Streep bila je nominirana u kategoriji najbolje sporedne televizijske glumice za njezinu ulogu u seriji Only Murders in the Building.

Za crveni tepih odijelo je odabrala i Annette Bening koja je na ovogodišnjim Zlatnim globusima bila nominirana za glavnu ulogu u triler drami Nyad redatelja Jimmyja China i Elizabeth Chai Vaserheiyi.

Američka glumica za ovu je priliku nosila crno odijelo sastavljeno od strukiranog sakoa i hlača predimenzioniranih nogavica talijanskog dvojca Dolce & Gabbana koje odiše nenametljivom elegancijom, a koje je sparila s mini torbicom i osebujnim parom cipela.

Annette Bening u odijelu Dolce & Gabbana Annette Bening u odijelu Dolce & Gabbana (Foto: Afp)

Nepogrešivo elegantna bila je i Angela Bassett u crnoj baršunastoj haljini spuštenih ramena koja je na suptilan način naglasila njezinu ženstvenu figuru. Haljinu sirena kroja također potpisuje Dolce & Gabbana, a koju je glumica upotpunila bijelom torbicom i crvenim visećim naušnicama tvrtke Lagos.

Crnu haljinu maksi kroja na Zlatnim globusima nosila je i Jodie Foster, ali i glumica Sheryl Lee Ralph.

Zavirite u našu fotogaleriju na početku teksta i pogledajte što slavne dame starije od 60 godina biraju za crveni tepih Zlatnih globusa.

Angela Bassett u Dolce & Gabbana haljini Angela Bassett u Dolce & Gabbana haljini (Foto: Afp)

Haljina sa Zlatnih globusa koja na najotvoreniji način slavi ženstvenost Gillian Anderson na 81. dodjeli nagrada Zlatni globusi Gillian Anderson na dodjeli nagrada Zlatni globusi - 6 Gillian Anderson na dodjeli nagrada Zlatni globusi - 3 +5 Gillian Anderson nosi srebrnu metalik torbu brenda Aquazzura

15 najljepših haljina s ovogodišnje dodjele Zlatnih globusa Crvene haljine bile su popularne na ovogodišnjoj dodjeli Zlatnih globusa Margot Robbie u Armani Priveu Selena Gomez u Armaniju +12 Taylor Swift u Gucciju

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju