U koprodukciji kazališta Gavella i Kerempuh, u subotu je u Satiričkom kazalištu Kerempuh premijerno izvedena predstava u režiji Mirana Kurspahića “Kralj Ubu” Alfreda Jarryja, koja je poetikom i žanrom povezala satirički i dramski repertoar dvaju zagrebačkih kazališta.

Galerija Valentina Walme Valentina Walme na premijeri predstave Kralj Ubu Sako se u Zari prodaje za 69,95 eura +2 Tina je nosila crne čizme do koljena

Satiričko kazalište Krempuh i Gradsko dramsko kazalište Gavella postavili su kultnu Jarryjevu dramu na način da su osuvremenili radnju kulturološki i sociološki, u odnosu na praizvedbu 1896., koja je zaprepastila i zgrozila parišku publiku.

Radnja se odvija u srednjoj školi u kojoj učenici postavljaju igrokaz, kao predstavu u predstavi, a naslovna uloga povjerena je Borku Periću. Njegov Kralj Ubu prosječan je lik čija ambicioznost premašuju njegov talent i sposobnosti.

Tina Walme na premijeri predstave Kralj Ubu - 5 Premijera predstave Kralj Ubu (Foto: Vanesa Pandzic/Cropix)

Jednu od uloga u predstavi tumači i glumac Marko Petrić kojeg je iz publike bodrila zaručnica, plesačica Valentina Walme koja je blistala u crno-bijelom izdanju.

Valentina Walme na premijeri predstave Kralj Ubu Valentina Walme na premijeri predstave Kralj Ubu (Foto: Vanesa Pandzic/Cropix)

Zvijezda kombinacije bio je bijeli blejzer sa šal ovratnikom koji ima i pojas za vezanje oko struka napravljen od iste tkanine. Blejzer je dio trenutne Zarine kolekcije i prodaje se po cijeni od 69,95 eura.

Modeli poput ovoga omiljeni su u proljetnim mjesecima kada svakoj kombinaciji donose dozu elegancije. Bijeli blejzeri imaju cijelu vojsku obožavateljica koje ih se ne odriču ni u ljetnim mjesecima kada izgledaju sjajno u kombinaciji s kratkim hlačama.

Tina Walme: Wow haljina s visokim prorezom za šetnju dubrovačkim crvenim tepihom Tina Walme Tina Walme u Dubrovniku - 1 +0 Tina Walme u Dubrovniku - 2

Valentina je ispod sakoa nosila bijeli top i mini suknju na preklop dok su donji dio kombinacije činile crne čizme do koljena. U ruci je držala crnu torbicu, a svoju prepoznatljivu dugu plavu kosu je oblikovala u blage valove.

Izdanje je upotpunila elegantnim lančićem s privjeskom. (Hina/Ma.B.)

Sako se u Zari prodaje za 69,95 eura Sako se u Zari prodaje za 69,95 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju