Kozmetičko tržište prepuno je noviteta, a sve češće proizvodi iz Južne Koreje probiju se na zapadno tržište i naprave pravu pomamu. Tako su i "cushion" puderi postali nezaobilazni u make-up ponudi mnogih nama poznatih brendova

Kada je riječ o cushion puderu zamislite ga kao BB kremu u kompaktnom obliku. U Južnoj Koreji on se smatra stapanjem njege za lice i šminke jer ne prekriva samo kožu već je poboljšava njezin izgled, osjećaj i zdravlje.

Ovaj kompaktni puder tako sadrži spužvicu ili jastučić s formulom koja najčešće pruža laganu, prozračnu pokrivenost i pogodnosti za kožu poput faktora zaštite od sunca i hidratacije.

'Nemojte smetnuti s uma da 'cushion' puder nije zamjena za tekući puder'

Cushion puder izrazito je popularan prilikom putovanja upravo zbog svoje kompaktnosti. Tekuća formula izgleda prirodno, no u putnoj kozmetičkoj torbici nećete morati nositi staklenu bočicu i biti u strahu da se ne razbije već će puno manje prostora zauzeti cushion puder, a pružit će isti efekt.

Zašto je cushion puder dobar odabir?

1. Jastučić u samom proizvodu vrlo je važan jer pretvara tekuću formulu u lakšu emulziju. Odnosno, čini formulu pudera prozračnijom i lakšom te onemogućuje nakupljanje velikih količina pudera zbog kojih izgled lica može izgledati vrlo neprirodno.

2. S obzirom na to da je većina spužvica koje dolazi uz proizvod antibakterijska i antimikrobna, šanse za prenošenje bakterija su minimalne. No, ako želite biti što oprezniji spužvicu možete oprati s blagim sapunom i mlakom vodom.

''Cushion' puder mnogi obožavaju zbog svoje kompaktnosti i zbog pružanja prirodnog izgleda'

3. Spužvica je najbolji aplikator za nanošenje pudera. Kist ili prsti jednostavno neće moći postići onaj besprijekoran izgled jer je ovaj proizvod upravo rađen za spužvicu.

4. Idealan je ako želite malu i prozračnu pokrivenost te kada želite postići prirodan izgled kože.

Zavirite u našu galeriju i možda pronađete idealan cushion puder za vas.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju