Serumi su danas postali neizostavan dio rutine njege kože, posebice kada imamo određen problem na koži koji želimo riješiti. Tako te male superheroje, koji zbog svoje koncentrirane njege djeluju gotovo trenutačno i za sobom ostavljaju sjajnu i zdravu kožu, s veseljem uklapamo u svoju dnevnu i noćnu rutinu njege kože.

Galerija Vichy Mineral 89 Booster Vichy Mineral 89 Booster Vichy Mineral 89 Booster +12 Vichy Mineral 89 Booster

Donedavno se o njezi kože nije puno govorilo, no njezinom popularizacijom na društvenim mrežama mladi sve više pažnje pridaju svojoj koži. Iako se za njezino stanje počinjemo brinuti tek u kasnim dvadesetima s pojavom prvih finih linija, svijest o njezi kože se povećala, pa tako i uporaba proizvoda koji će je zaštititi, nahraniti i odgoditi prve znakove starenja.
Vichy Mineral 89 Booster Vichy Mineral 89 Booster Foto: Nova Studio / Tibor Marochini
Kako je mlada koža još uvijek čvrsta i puna volumena, fokus se u njihovoj rutini kože stavlja na hidraciju. Tu u priču ulaze serumi s hijaluronskom kiselinom, koji će kožu hidrirati i zaštititi od izvanjskih utjecaja. No, s obzirom na to da su serumi proizvodi koji su usmjereni na specifične potrebe kože, učinkovitost onih koji imaju zadaću podariti joj vlagu i ojačati njezinu barijeru ponekad se može teško dokazati. Zato smo odlučili testirati Vichy Mineral 89 Booster – hidracijski serum za snažniju i puniju kožu, koji nosi titulu seruma broj 1 u europskim ljekarnama*.
Vichy Mineral 89 Booster Vichy Mineral 89 Booster Foto: Nova Studio / Tibor Marochini
Vichy Mineral 89 Booster naglasak stavlja na hidraciju i oslanja se na patentiranu tehnologiju – mješavinu 89 % vulkanske vode Vichy bogate milijunima molekula minerala i hijaluronsku kiselinu visoke molekularne mase. Zbog svojih kvalitetnih sastojaka ovaj serum pruža 24-satnu hidraciju te popunjava i osnažuje barijeru kože.

Kako bismo dokazali njegovu učinkovitost, testirali smo ga uz pomoć uređaja GP SKIN Barrier, koji istovremeno mjeri snagu barijere kože i razinu vlage u njoj. Prije negoli sam posegnula za Vichy Mineral 89 Boosterom željela sam utvrditi kakvo je trenutačno stanje moje kože. Iako danas imam ustaljenu rutinu njege kože, prije sam bila jedna od onih koji su iz kuće redovno izlazili bez ikakvog zaštitnog faktora na licu, a njega kože svodila se na povremenu hidracijsku kremu. Takav odnos prema koži rezultirao je oštećenjima od sunca i dehidracijom. Iako joj danas pružam svu potrebnu njegu, razina vlage iznosi 81 od 100 %, dok je barijera kože prilično zadovoljavajuća s 90 % od ukupnih 100 %.
Vichy Mineral 89 Booster Vichy Mineral 89 Booster Foto: Nova Studio / Tibor Marochini
Potom sam nanijela Vichy Mineral 89 Booster i ponovila postupak nakon što se serum upio u kožu. Rezultat je pokazao da je razina vlage u koži sada 100 %, dok je snaga barijere kože ostala ista. Iako se rezultat nije promijenio po pitanju barijere kože, kada je riječ o razini vlage, koža je u potpunosti hidrirana i meka na dodir. S obzirom na to da se proizvod treba učestalo nanositi dva puta dnevno prije dnevne njege, ali nakon čistača, vjerujem da bi se brojka snage barijere kože također povećala da sam serum dulje koristila u svojoj rutini.
Vichy Mineral 89 Booster Vichy Mineral 89 Booster Foto: Nova Studio / Tibor Marochini
Ono što mi se svidjelo kod proizvoda jest to što je njegova tekstura nevjerojatno lagana i brzo se upija, pa ne ostavlja onaj neugodan, ljepljiv osjećaj na koži. Kako u Vichyju itekako paze na to da su proizvodi hipoalergeni, sigurni i tolerantni, niti ovaj proizvod nije iznimka. Tako je Vichy Mineral 89 Booster bez ikakvog mirisa i alkohola koji mogu iritirati kožu, pa će odgovarati i onima s najosjetljivijom kožom. Kako bi to potvrdili, serum su testirali na više od 3800 osoba svih tipova kože, fototipova i spolova, pa stoga ne čudi da ga preporučuju brojni dermatolozi diljem svijeta.

Ovaj je proizvod idealan za one koji s rutinom njege kože tek počinju, ali i za one kojima treba onaj dodatni boost kako bi koža djelovala zdravije, sjajnije i popunjenije. Ja ću ga sigurno nastaviti koristiti u svojoj dnevnoj rutini, posebice zato što je dolaskom hladnijeg vremena koža sklona isušivanju. Na taj način ću je zaštititi od oštrih vanjskih uvjeta i pružiti joj svu potrebnu njegu u hladnim mjesecima pred nama.

* Izvor: IQVIA – Pharmatrend International – Tržište proizvoda za njegu kože lica – U Francuskoj, Italiji, Portugalu i Španjolskoj (u ljekarnama i drogerijama); u Njemačkoj, Švicarskoj, Belgiji, Grčkoj, Austriji, Nizozemskoj (u ljekarnama) – 2021. – u količini

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Vichy po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju