Preventivna briga za zdravlje jedan je od ključnih faktora za dug i uspješan život. Opće je prihvaćen stereotip kako su žene te koje bolje vode brigu o svome zdravlju, češće idu na preventivne preglede i lakše mijenjaju loše životne navike, međutim opasnosti koje vrebaju muškarce u obliku kroničnih bolesti itekako su stvarne, ali kao da se o njima ne govori toliko.

 

Galerija PR PR PR +1 PR  Zato se ovog studenog dm ponovno priključio globalnom pokretu MOvember kako bi tijekom mjeseca muškog zdravlja educirao i podsjetio muškarce na važnost pravovremenih zdravstvenih pregleda. Studeni je već tradicionalno poznat kao mjesec u kojemu se muškarce svih dobi podsjeća na važnost preventivnih pregleda radi sprečavanja, odnosno dijagnosticiranja što većeg broja bolesti koje zahvaćaju mušku populaciju poput depresije, raka testisa, raka prostate i brojnih drugih.

Pridruživši se mnogobrojnim inicijativama, dm je za muškarce i njihove bolje polovice koje rado kupuju u dm-u priredio niz aktivnosti kako bi ih potaknuo na preglede, ali i na otvoreni razgovor o zdravstvenim problemima i njihovim posljedicama.

Tijekom studenog, mjeseca kada su muškarci napokon u centru pažnje, dm kupcima poklanja bokserice „Pametno ih čuvam!“ pri istovremenoj kupnji četiri proizvoda iz asortimana muške njege. Osim toga, u dm-ovoj inicijativi „Pametno ih čuvam!“ muškarci i njihove obitelji mogu sudjelovati putem web stranice www.pametnoihcuvam.hr i klikom na brk simbolično podržati dm-ovu donaciju Institutu Ruđer Bošković. Time simbolično podržavate dm-ovu donaciju 50.000 kuna Institutu Ruđer Bošković za istraživanje raka prostate, a donaciju možete podržati i kupnjom ulaznica za predstavu Muškarci.hr redatelja Maria Kovača u izvedbi satiričkog kazališta Kerempuh koja je na repertoaru 25.11., a koja poziva na zagovaranje ravnopravnosti spolova te razumijevanje i uvažavanje razlika između muškaraca i žena.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju