Cvijeće je samo po sebni nezaobilazan dio mnogih života. Volimo ga u vazi, volimo ga ga uzorak na odjeći, volimo ga u prirodi, na našim balkonima, u vrtovima, a volimo ga i kao dio parfema.

Galerija Parfem Chanel Chance Eau Tendre Matiere Premiere Radical Rose +3 Chopard Felicia Roses

Cvjetni parfemi oduvijek su bili sinonim za raskoš. I dok su se nekad davno obično dobivali iz mirisa jdenog cvijeta, danas su prava mala složena čuda sastavljena od cijelog niza mirisnih nota.

S obzirom na to da smo zagazili u godišnje doba koje je prepoznatljivo po cvijeću, a obilježava se i Cvjetnica, mi smo u nastavku izdvojili šest parfema koje ljubiteljice cvjetnih mirisa obožavaju.

Viktor & Rolf - Flowerbomb Od poznatih klasika do novih miljenika: Ovo je 13 najprodavanijih parfema na svijetu

1. Chanel Chance Eau Tendre

Cvjetno-voćni miris za žene prvi put je predstavljen 2010. godine i otada ima svoju vjernu publiku. Ovaj istovremeno svježi, energični, divni i ugodni parfem lako će postati vaše najdraži odabir za sve prigode, od odlaska u ured do odlaska na romantičnu večeru. Žene ga posebno vole u toplijim mjesecima, a mislimo da ne trebamo napominjati da je proljeće tu.

Gornje note ovog parfema čine dunja i grejp dok su u sredini zumbul i jasmin. Bazu čine mošus, iris, cedar iz Virginije i jantar.

Inače, radi se o nježnijoj intepretaciji mirisa Chance koja je istovremena nježna i intenzivno ženstvena.

Chanel Chance Eau Tendre Chanel Chance Eau Tendre (Foto: Internetska stranica proizvođača)

2. Matiere Premiere Radical Rose

Početna ideja ovog parfema bilo je "predoziranje apsolutom ruže" koji je i glavni sastojak ovog parfema, ekstrahiran iz ruža koje je u Francuskoj organski uzgojio Matiere Premiere.

Ovaj miris je savršen za proslavu prvih dana proljeća. Nježan je i ženstven, a samo malo parfema dovoljno je da očarate sve oko sebe. Radi se o parfemu koji ćete posebno obožavati nositi u svečanijim prilikama. Sve note u ovom parfemu vrlo su lijepo uklopljene i savršeno se slažu, a jednom kada ga nanesete ne mora vas iznenaditi pitanje "oprosti, koji je to parfem?".

Matiere Premiere Radical Rose Matiere Premiere Radical Rose (Foto: Top.hr)

3. Chopard Felicia Roses

Ovaj cvjetni miris za žene predstavljen je 2018. godine. Gornje note čine ružičasti grejpfrut, malina i ružičasti papar. u redini je damaska ruža, ruža te list i pupoljak ribizle. Mahuna tonke i cedar su u bazi.

Kako kažu njegovi tvorci, Felicia Rose je miris optimizma i lakoće života, a kombinacija ruže i pupoljka ribizla svakoga tko ga nosi ispunjava optimizmom i ljubavi prema sebi.

Chopard Felicia Roses Chopard Felicia Roses (Foto: Internetska stranica proizvođača)

4. Gucci Bloom

Ovaj parfem osmišljen je s idejom da se otvara baš poput svog imena. Gucci Bloom bogat je vrt pun različitog cvijeća i opojnih mirisa.

Gornju notu čini jasmin, u sredini je tuberoza. Gucci Bloom također sadrži note još jednog cvijeta koji se prvi puta koristi u svijetu mirisa: Rangoon Creeper. Otkriven u južnoj Indiji, Rangoon Creeper utjelovljuje koncept i ime mirisa, mijenja boje od bijele u početku koja prelazi na rozo te na kraju u crvenu boju kada procvjeta.

Ovaj parfem slavi autentičnost, vitalnost i raznolikost žena za koje je dizajniran. U svaki dio mirisa utkana je ideja o životu i životnoj snazi. Mekan je, ženstven, sladak, lagan. I nosit ćete ga u svakoj prigodi.

Gucci Bloom Gucci Bloom (Foto: Internetska stranica proizvođača)

5. Viktor&Rolf Flowerbomb

Flowerbomb je prava cvjetna eksplozija koja će potpuno očarati svačija osjetia. Ovaj parfem preun je senzualnog cvijeća iz cijelog svijeta. Radi se o zaovodljivom cvjetnom mirisu idealnom za romantičarke koji je istovremeno ženstven, nježan i očaravajući.

Dio Flowerbomba su čaj, bergamot, ruža, frezija, orhideja, jasmin i pačuli. Lansiran je 2005. godine i otada ima vojsku obožavateljica koje mu ne mogu odoljeti u raznim prigodama.

Viktor&Rolf Flowerbomb Viktor&Rolf Flowerbomb (Foto: Internetska stranica proizvođača)

6. Miss Dior Rose'n'Roses

Već je iz imena jasno o kakvom se mirisu radi. Miss Dior Rose'n'Roses cvjetni je miris bogate Grasse ruže koja je osvježena bergamotom i pojačana intenzitetom note bijelog mošusa. Ovaj parfem koji utjelovljuje cvjetnu raskoš ima moć odvesti vas na cvjetna polja. Idealan je za proljeće i sve prigode.

Srce Miss Dior Rose N'Roses mirisa vijori začinskom eksplozijom Grasse ruže koja raste na poljima Grasse-a. Uzgajaju je partneri kuće Dior, a u skladu s tradicijom ručno se bere svake godine u svibnju kako bi se sačuvala sva svojstva ovog dragocjenog nježnog cvijeta.

Miss Dior Rose\'n\'Roses Miss Dior Rose\'n\'Roses (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju