Cvijeće je samo po sebni nezaobilazan dio mnogih života. Volimo ga u vazi, volimo ga ga uzorak na odjeći, volimo ga u prirodi, na našim balkonima, u vrtovima, a volimo ga i kao dio parfema.

Cvjetni parfemi oduvijek su bili sinonim za raskoš. I dok su se nekad davno obično dobivali iz mirisa jdenog cvijeta, danas su prava mala složena čuda sastavljena od cijelog niza mirisnih nota.

S obzirom na to da smo zagazili u godišnje doba koje je prepoznatljivo po cvijeću, a obilježava se i Cvjetnica, mi smo u nastavku izdvojili šest parfema koje ljubiteljice cvjetnih mirisa obožavaju.

Chanel No. 5 Od poznatih klasika do novih miljenika: Ovo je 13 najprodavanijih parfema na svijetu

1. Chanel Chance Eau Tendre

Cvjetno-voćni miris za žene prvi put je predstavljen 2010. godine i otada ima svoju vjernu publiku. Ovaj istovremeno svježi, energični, divni i ugodni parfem lako će postati vaše najdraži odabir za sve prigode, od odlaska u ured do odlaska na romantičnu večeru. Žene ga posebno vole u toplijim mjesecima, a mislimo da ne trebamo napominjati da je proljeće tu.

Gornje note ovog parfema čine dunja i grejp dok su u sredini zumbul i jasmin. Bazu čine mošus, iris, cedar iz Virginije i jantar.

Inače, radi se o nježnijoj intepretaciji mirisa Chance koja je istovremena nježna i intenzivno ženstvena.

2. Matiere Premiere Radical Rose

Početna ideja ovog parfema bilo je "predoziranje apsolutom ruže" koji je i glavni sastojak ovog parfema, ekstrahiran iz ruža koje je u Francuskoj organski uzgojio Matiere Premiere.

Ovaj miris je savršen za proslavu prvih dana proljeća. Nježan je i ženstven, a samo malo parfema dovoljno je da očarate sve oko sebe. Radi se o parfemu koji ćete posebno obožavati nositi u svečanijim prilikama. Sve note u ovom parfemu vrlo su lijepo uklopljene i savršeno se slažu, a jednom kada ga nanesete ne mora vas iznenaditi pitanje "oprosti, koji je to parfem?".

3. Chopard Felicia Roses

Ovaj cvjetni miris za žene predstavljen je 2018. godine. Gornje note čine ružičasti grejpfrut, malina i ružičasti papar. u redini je damaska ruža, ruža te list i pupoljak ribizle. Mahuna tonke i cedar su u bazi.

Kako kažu njegovi tvorci, Felicia Rose je miris optimizma i lakoće života, a kombinacija ruže i pupoljka ribizla svakoga tko ga nosi ispunjava optimizmom i ljubavi prema sebi.

4. Gucci Bloom

Ovaj parfem osmišljen je s idejom da se otvara baš poput svog imena. Gucci Bloom bogat je vrt pun različitog cvijeća i opojnih mirisa.

Gornju notu čini jasmin, u sredini je tuberoza. Gucci Bloom također sadrži note još jednog cvijeta koji se prvi puta koristi u svijetu mirisa: Rangoon Creeper. Otkriven u južnoj Indiji, Rangoon Creeper utjelovljuje koncept i ime mirisa, mijenja boje od bijele u početku koja prelazi na rozo te na kraju u crvenu boju kada procvjeta.

Ovaj parfem slavi autentičnost, vitalnost i raznolikost žena za koje je dizajniran. U svaki dio mirisa utkana je ideja o životu i životnoj snazi. Mekan je, ženstven, sladak, lagan. I nosit ćete ga u svakoj prigodi.

5. Viktor&Rolf Flowerbomb

Flowerbomb je prava cvjetna eksplozija koja će potpuno očarati svačija osjetia. Ovaj parfem preun je senzualnog cvijeća iz cijelog svijeta. Radi se o zaovodljivom cvjetnom mirisu idealnom za romantičarke koji je istovremeno ženstven, nježan i očaravajući.

Dio Flowerbomba su čaj, bergamot, ruža, frezija, orhideja, jasmin i pačuli. Lansiran je 2005. godine i otada ima vojsku obožavateljica koje mu ne mogu odoljeti u raznim prigodama.

6. Miss Dior Rose'n'Roses

Već je iz imena jasno o kakvom se mirisu radi. Miss Dior Rose'n'Roses cvjetni je miris bogate Grasse ruže koja je osvježena bergamotom i pojačana intenzitetom note bijelog mošusa. Ovaj parfem koji utjelovljuje cvjetnu raskoš ima moć odvesti vas na cvjetna polja. Idealan je za proljeće i sve prigode.

Srce Miss Dior Rose N'Roses mirisa vijori začinskom eksplozijom Grasse ruže koja raste na poljima Grasse-a. Uzgajaju je partneri kuće Dior, a u skladu s tradicijom ručno se bere svake godine u svibnju kako bi se sačuvala sva svojstva ovog dragocjenog nježnog cvijeta.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju