Zimski mjeseci mogu uzrokovati mnogo stresa našoj kosi i vlasištu. Hladnoća, suhi zrak, elektricitet i općeniti nedostatak zaglađenosti i sjaja, samo su neke od stvari s kojima se susrećemo za vrijeme hladnih dana. Kako bi vaša frizura bila postojana i tijekom raznih vremenskih neprilika, dovoljno je pridržavati se određenih uputa.

Izbjegavajte hidrogen

Iako mnogi vole s vremena na vrijeme napraviti izlet u svjetlije boje, zimski mjeseci nisu vrijeme za to. Prigrlite tamne nijanse, a one plave ostavite tamo gdje i pripadaju- u ljeto. Ne samo da su tamnije nijanse zimi više u trendu, već ćete i smanjiti broj puta kojim ćete kosu tretirati hidrogenom. On isušuje kosu i čini je beživotnom, zato ako vam je cilj ove godine imati sjajnu i zaglađenu kosu, bojanje u svjetlije nijanse tu vam neće pomoći.

Ako ste ipak navikli na svjetliju boju i htjeli biste je zadržati i tijekom zime, odlučite se na preljev. On sjeda direktno na vanjski sloj vlasi i premazuje ju dodatnim pigmentom koji ističe prirodnu boju i čini kosu prekrasno sjajnom, zaglađenom i punom života.

Osušite kosu prije negoli izađete van

Iako će rijetkima pasti na pamet izaći iz kuće s mokrom kosom, često se zna dogoditi da zbog nedostataka vremena ili jednostavno krive procjene, izađemo van s vlažnom kosom. Iako mislimo da smo je dovoljno osušili sušilom, to se često pokaže upotpunosti krivim. Netom oprana kosa, u hladnim će se mjesecima smrznuti i početi pucati.

Zato nastavite kosu fenirati čak i kad mislite da je ona već suha ili je pustite da se prirodno osuši do kraja prije nego li napuštate dom. Ako se bojite pretjeranog isušivanja kose, odaberite sušilo koje sadrži ionsku tehnologiju koja istovremeno suši, ali i zadržava vlažnost kose čineći je glatkom i sjajnom.

Kako bi postigli pravi efekt zaglađenosti, kosu možete isfenirati uz pomoć četke ili primjerice uz pomoć tunelskog sušenja kojeg ima Wellneo fen za kosu. Ovaj inovativan način sušenja, kosu će osušiti 70% brže od običnog fena, a s obzirom na to da puše s obje strane prema dolje, pokorit će se i najneposlušnije vlasi.

Hidratizirajte se

Hidratacija počinje iznutra, a ispijanje dovoljne količine vode osnažuje kosu i potiče njezin rast. Voda stimulira vlasište te spriječava probleme poput suhoće, svrbeža ili pojave peruti tijekom zime. Kako je jedna vlas kose sačinjena od 25% vode, dovoljan unos tekućine učinit će je sjajnom i „živom“.

Baš poput kože, kosa izrazito ovisi o pravilnoj hidrataciji što znači da dnevno trebamo unijeti barem dvije litre vode u organizam jer ako ste dehidrirani iznutra, to će se vidjeti i na van.

Ne preskačite regenerator

Jedno od najdosadnijih stvari tijekom zime jest elektricitet zbog čega vam se ponekad čini kao da su se sve veste, šalevi i kape udružili protiv vaše kose čineći je velikim, naelektriziranim neredom. Zbog raznih vremenskih uvjeta vlasi kose se odignu od tjemena i strše na sve strane. Tu u priču ulazi regenerator koji kosu hrani i daje joj potrebnu vlažnost, čineći je istovremeno lepršavom i snažnom.

Kosa zimi treba svu moguću hidrataciju koju može dobiti, zato u ovim mjesecima regenerator postaje najbolji prijatelj vaše kose. Nakon svakog pranja, tretirajte kosu regeneratorom kako biste je ukrotili i učinili je zaglađenom. Primjenjujete li ga, vaša kosa neće niti osjetiti da je zima stigla.

Nosite kapu

Vremenski uvjeti mogu napraviti veliku štetu kosi. Zato kada izlazite van, pobrinite se da uvijek uz sebe imate kapu ili kapuljaču kojom biste je zaštitili od hladnog, suhog zraka i vremenskih neprilika. Iako vuna, pamuk i druge vrste debljih tkanina mogu oštetiti kosu i dovesti do pucanja vrhova vlasi, hladni zrak, snijeg, vjetar ili kiša isušuju vašu kosu i čine je podložnijom oštećenjima, što stresira kosu mnogo više od prvotnog.

Kako biste se osigurali od oštećenja koja stvaraju kape, pobrinite se da je unutrašnjost kape obložena svilom ili satenom. Na taj način zaštiti ćete kosu od vanjskih utjecaja, ali i od oštećenja koje mogu uzrokovati kape.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju