Turistička sezona je na vrhuncu i gradovi na hrvatskoj obali vrve turistima. Na ulicama se isprepliću gosti i "domaći" uz uobičajen ljetni šušur koji nije zaobišao ni Split. Grad podno Marjana jedna je od najpopularnijih destinacija na našoj obali i posjetiteljima nudi mnoštvo prirodnih ljepota i zanimljivih lokacija koje svakako vrijedi istražiti.

Galerija Naomi Watts, Charlize Theron i Dakota Johnson nose bijele natikače Arizona brenda Birkenstock Chris Pine u modelu Arizona Ljetno street style izdanje iz Splita +1 Natikače brenda Birkenstock u splitskoj street style kombinaciji

Gužve su ove i subote zavladale najvećim dalmatinskim gradom na čijim ulicama možemo vidjeti i mnoštvo raznolikih street style kombinacija.

S obzirom na velike vrućine, mnogima nije do eksperimentiranja s modom, pogotovo kada je u pitanju obuća. Većina se ipak odlučuje za udobne modele obuće, baš kao što je to napravila i ova mlada dama.

Ljetno street style izdanje iz Splita Ljetno street style izdanje iz Splita (Foto: Miroslav Lelas/Pixsell)

Uz bijele hlače i šareni top s bretelama nosila je prepoznatljive natikače poznatog njemačkog brenda Birkenstock. Odabrala je natikače pod nazivom Arizona, kultni model s dva remenčića koji već desetljećima oduševljava i žene i muškarce.

Natikače brenda Birkenstock u splitskoj street style kombinaciji Natikače brenda Birkenstock u splitskoj street style kombinaciji (Foto: Pixsell/Miroslav Lelas/Birkenstock)

Jednostavan model svevremenskog dizajna popularan je prije svega zahvaljujući svojoj udobnosti za koju je zaslužan anatomski potplat. Upravo su "birkenstokice" srušile predrasudu o tome da anatomska obuća ne može biti i lijepa što je jedna od glavnih zamjerki na njezin račun.

Naomi Watts, Charlize Theron i Dakota Johnson nose bijele natikače Arizona brenda Birkenstock Naomi Watts, Charlize Theron i Dakota Johnson nose bijele natikače Arizona brenda Birkenstock (Foto: Profimedia)

Tijekom ljeta su rado viđen gost i u street style izdanjima na našim ulicama, a obožavaju ih i svjetske zvijezde.

Charlize Theron, Naomi Watts i Dakota Johnson samo su neke od poznatih dama koje često viđamo upravo u modelu Arizona u bijeloj boji.
U fanove istih natikača ubraja se i američki glumac Chris Pine.

Chris Pine u modelu Arizona Chris Pine u modelu Arizona (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju