Osim obiteljskog okupljanja blagdani sa sobom donose i bogatu trpezu kojoj je teško odoljeti.


Kako bi vam olakšali dane poslije bogate gozbe, donosimo 3 jednostavna rješenja protiv neugodnih posljedica prejedanja.

1. Jutarnja hidratacija

Voda je idealna za 'ispiranje' posljedica uživanja u hrani i piću. Prije nego legnete u krevet popijte punu čašu vode, a isto bi trebali ponoviti i u jutro na tašte i to odmah nakon buđenja.

Tijekom dana držite bočicu vode uvijek pored sebe te pokušajte popiti barem dvije litre tekućine. Možda će vam se učiniti kako ste puni i ne možete popiti toliko vode, no s vremenom će taj osjećaj popustiti i voda će vam itekako prijati.

2. Jutarnje osvježenje
U danima nakon prejedanja mnogi će se osjećati vrlo tromo i usporeno. Kako bi se osvježili i vratili se u normalu odmah nakon buđenja uskočite pod topao tuš, a poželjno bi bilo i oprati kosu. Nakon tuširanja uskočite u čistu i komotnu odjeću koja će vam pružiti dodatni osjećaj svježine.

Isto tako, nakon ovog jutarnjeg rituala prisilite se na kratku šetnju. Kretanje će ubrzati probavu i olakšati vam oporavak od prejedanja.

3. Doručak
Najgora stvar koju možemo napraviti je dan nakon prejedanja preskočiti doručak. Takva odluka je svojevrstan šok za tijelo i metabolizam jer je tijelu potrebna energija koja se krije u prvom obroku u danu.

Uživajte u laganom doručku bogatom vlaknima koja će vam ubrzati probavu. Kombinacija jogurta i integralnih žitarica, zobena kaša ili pak integralni tost s maslacem i marmeladom dobar je odabir.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju