Danijela Martinović jedna je od najpopularnijih hrvatskih pjevačica. Talentirana Splićanka u glazbu se zaljubila još u djetinjstvu, imala je 14 godina kada je počela pjevati u grupi "Dominik".

Galerija Danijela Martinović na Porinu 1998. godine Danijela Martinović 2009. godine Danijela Martinović 2010. godine +23 Danijela Martinović 2009. godine

Nekoliko godina kasnije već je pjevala prateće vokale za Matu Mišu Kovača i uputila se s njim na turneju, a zatim je 1989. prvi put nastupila na Splitskom festivalu s pjesmom "Zumbuli" autora Nikše Krpetića.

Prijelomni trenutak u njezinoj karijeri dogodio se 1991. godine, kada je zamijenila Ljiljanu Nikolovsku u grupi Magazin.

Danijela je s Magazinom snimila tri albuma, a potom je 1996. godine krenula u uspješnu solo karijeru. Korak po korak i hit po hit, učvrstila je svoju poziciju na našoj glazbenoj sceni.

Danijela Martinović u balskoj haljini dizajnerice Monike Hršak na finalnoj večeri Splitskog festivala - 2 Danijela Martinović u balskoj haljini dizajnerice Monike Hršak na finalnoj večeri Splitskog festivala 2022. (Foto: Miroslav Lelas/Pixsell)

Kako to već biva kada su u pitanju pjevačice, uvijek je vladao velik interes i za njezin modni izričaj.

Kada su u pitanju važni nastupi, Danijela je od početka karijere uglavnom bila vjerna elegantnim i(li) efektnim haljinama. Primjerice, na dodjeli Porina 1998. godine pojavila se u fantastičnoj blještavoj kratkoj haljinici, koja bi i danas sjajno funkcionirala i kao dio scenskog stajlinga, ali i kao odabir za neko glamurozno događanje.

Danijela Martinović na Porinu 1998. godine Danijela Martinović na Porinu 1998. godine (Foto: Sinisa Hancic/ History I/C/Pixsell)

Ponekad je bila i vrlo odvažna u svojemu modnom izričaju i koketirala s malo provokativnijim odjevnim komadima.

Zavirite u galeriju i provjerite kako se stil Danijele Martinović mijenjao tijekom godina.

Danijela Martinović Danijela Martinović (Foto: Biljana Blivajs/Cropix)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju