Ponekad je dovoljno promijeniti samo nekoliko detalja u prostoru kako bi on zabljesnuo novim sjajem. Potražite stare krletke za ptice, vintage ručkice za namještaj, drvene grilje ili komad stare ograde od željeza i bacite se na posao

Ljubitelji popularnog Hreljića, Britanca nedjeljom i sličnih uličnih sajmova, već odavno znaju kako prenamijeniti stare predmete i uklopiti ih u svoj interijer. Donosimo vam neke od ideja kako se igrajući s tim odbačenim detaljima možete odlično zabaviti i unijeti dašak starine u svoj dom.

Ukrasite drvenu prozorsku grilju

Gotove ploče od pluta presvucite nekom zgodnom pamučnom tkaninom. Tkaninu izrežite nekoliko centimetara veću od ploče, napnite i s donje strane pričvrstite tapetarskom klamericom. Uz pomoć čavlića ploču montirajte na gornji dio grilje. Donji dio iskoristite za umetanje časopisa i novina. Naslonite tako osvježenu grilju u kut sobe i dobili ste originalnu ploču za poruke.

Iskoristite stare krletke za ptice

Pronađete li ovakvu krletku za ptice neka vam posluži kao organizator pošte i pribora za pisanje. Dobro je operite, a ukoliko je potrebno i prebrusite finim brusnim papirom. Dno krletke možete obući u neki veseli papir ili tapetu. Kuverte, pisma, škare, ljepilo, olovke i ostali pribor ovdje će zasigurno pronaći svoje mjesto, a sve zajedno čini zgodan detalj u radnoj sobi.

Uz malo sreće, na nekom sajmu možete pronaći samo gornji dio ovakve prekrasne starinske krletke. Na tanjur za posluživanje kolača složite omiljeni set desertnih tanjurića i poklopite ga.

Dobili ste šarmantan detalj za ljetni party na otvorenom! Poklopcem možete poklopiti i buket netom ubranih divljih ruža a pored njega zapaliti nekoliko malih dušica. Romantika je in, prepustite se mašti!

Male drvene ljestve kao kuhinjski ukras

Ovo je zgodna ideja za kuhinju u vikendici. Stare drvene ljestve skratite na željenu dužinu. Prebrusite ih i obojite bijelim lazurom za drvo u dva sloja.

U željezariji nabavite lanac i potrebne kukice za vješanje. Lance montirajte na strop i pričvrstite na ljestve. Na njih vješajte suho začinsko bilje, postavite neku lijepu pletenu košaru ili tek nemarno prebacite razna kuhinjska pomagala poput zdjela ili tava.

Vintage ručkice za namještaj

Ovakve stare ručkice s komoda, ormara i noćnih ormarića savršeno će se uklopiti u prostor ukoliko ih pretvorite u originalne mini vješalice za ključeve, privjeske, naočale i sl. Ukoliko su originalne, najčešće dolaze u varijanti bakra, mjeda ili kovanog željeza. Vremenom su dobile patinu stoga vam savjetujemo da ih ne brusite već ih ostavite u njihovom originalnom izdanju.

Starinske doze za sol i papar

Iako su ovo tek 'obične' stare staklene doze za sol, papar i šećer, vašoj će kupaonici zasigurno udahnuti totalno romantičan štih ukoliko ih napunite finim mirisnim solima za kupanje u raznim bojama. Dakako, možete ih i jednostavno posložiti kao dekoraciju u interijeru kupaone.

Ograda kao vješalica

Odlomljeni dio stare ograde od kovanog željeza može odlično poslužiti umjesto vješalice. Vrlo se brzo i jednostavno može montirati, a po želji ga možete prebrusiti i obojati u bilo koju boju koristeći one namijenjene metalnim površinama.

Više kraetivnih savjeta pronađite na stranici: www.chic-elle.com.

Pročitajte i ovo!

Sve što ste željeli znati o bojenju zidova

Podarite starom stolcu novi šarm

Kako preurediti staru komodu?

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju