Volite starinski štih, miris tradicije i patinu nekih prošlih vremena, no ne želite se odreći blagodati suvremene tehnologije. Rustikalni stil se uspješno može kombinirati s minimalizmom, ali i najsofiticiranijim kuhinjskim uređajima.

Suvremeni komfor i rustika

Volite rustikalni izgled kuhinja, no ne želite se odreći suvremenog komfora, ali ni potrošiti mnogo, previše novaca. Iako rustikalne, retro kuhinje uglavnom podrazumijevaju puno drvo, danas se na tržištu mogu naći kuhinje od odličnih i lako održivih materijala poput media pana koji 'glume' puno drvo, no jeftiniji su i jednostavniji za održavanje.

Posebna obrada drva

Postoji nekoliko različitih vrsta rustikalnih kuhinja,od onih koji su posebno obrađene na način da na njima ostaje trag patine, kombiniranih s mutnim staklom ili staklom s ornamentima, te radnom kuhinjskom pločom koja se u pravilu uvijek izvodi od prirodnih materijala - kamena ili drva kako bi se postigao dojam potpune povezanosti s prirodom.

Kućanski aparati su moderni, no dizajnerski prilagođeni rustici, od štednjaka, pećnica, hladnjaka, mikrovalnih pećnica i slično.

Na dohvat ruke...

Jedno od glavnih obilježja rustikalne kuhinje jest dostupnost kuhinjskog pribora i namirnica koje nikada nisu skrivene od pogleda i daleko od dohvata ruke. Začini se nalaze u teglicama za cvijeće, tave vise iznad štednjaka, pribor za kuhanje također je blizu štednjaka...

Jedno od glavnih obilježja rustikalne kuhinje jest dostupnost kuhinjskog pribora i namirnica koje nikada nisu skrivene od pogleda i daleko od dohvata ruke

Boja rustikalne kuhinje je doista stvar vašeg ukusa, no pri tome treba pripaziti na svjetlo u vašem domu, ali i boju ostatka interijera. Ukoliko u vašoj kuhinji nema dovoljno orirodnog svjetla, odaberite kuhinju od materijala svijetlije boje, kako bi postigli otvorenost prostora, svježinu i svjetlost.

Drvo ili keramika

Keramičke pločice važna su stavka u vašoj rustikalnoj kuhinji i ukoliko ste neodlučni, odlučite se za one mat, prirodne boje, ali i blago popucanima što je dakako način obrade.

Rustikalne kuhinje dobro podnose mozaik pločice, iznad štednjaka ili na sredini vašeg kuhinjskog poda. Mnogi se odlučuju i za brodski ili seljački pod, no keramičke poločice uvijek su dobro rješenje na dijelu u kojem kuhate.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju