Osvježiti stan ili kuću sa veselim i šarenim bojama Uskrsa dobar je trik kako za malo novaca i u kratkom vremenu životnom prostoru priuštiti novo ruho. U cijeli proces možete uključiti i djecu koja će se sasvim sigurno dobro zabaviti

Tradicija u vašem domu

Nekim je ljudima dekoriranje za blagdane prava i prokušana tradicija. Posjeduju sitnice i detalje koje izvlače godinu za godinom kako se okreću stranice na kalendaru. Druge ljude treba ipak malo dulje uvjeravati.

Prije ukrašavanja napravite 'generalku', riješite se suvišnih stvari i pripremite dom za sunčane dane.

Osim obveznog ukrašavanja za Božić, mnogi ne obraćaju pažnju na ostale blagdane, barem kada je riječ o uređenju interijera.

Ipak, ukrašavanje za posebne prilike može biti vrlo zabavno a ujedno je i odličan način da interijer zadrži svjež i nov izgled.

Uskrs je savršen blagdan za projekte dizajna interijera. Zašto?

Osvježite stan šarenilom

Prije svega zato što je znak toliko očekivanog proljeća, pa kada dekorirate za ovaj dan istovremeno (vjerojatno često i nesvijesno) radite 'generalku', riješavate se suvišnih stvari i pripremate dom za sunčane dane.

Osvježiti stan ili kuću sa veselim i šarenim bojama Uskrsa dobar je trik kako za malo novaca i vremena svom životnom prostoru priuštiti novo ruho. Uz to, možete u cijeli proces uključiti i djecu koja će se sasvim sigurno dobro zabaviti.

Naravno, u ovo doba godine svi čekaju da uskršnji zec doskakuta te da im donese mnogo slatkiša. Jedan od glavnih uskršnjih simbola može biti izvrsna središnja figura za ukrašavanje.

Uskršnji zec kao dizajnerski rad

Ima mnogo načina na koji možete uključiti figuru uskršnjeg zeca u svoj dizajn. Potražite jastuke i pokrivače s likom zeca ili, pak, neke druge detalje poput vaze, tanjura ili žlice, također u obliku zeca.

Ako zaista želite osvježiti interijer, iscrtajte lik zeca na listovima kolaž papira ili debljeg papira pastelnih boja i izradite vlastiti vijenac.

Izrežite željene oblike, vežite ih debljim bijelim koncem i objesite. Jednostavno, a jako učinkovito.

Ako je zec uskršnja tema broj jedan, onda su pisanice na drugom mjestu. Šarena jaja se isto mogu uključiti u interijer na različite načine.

Tanjuri s pisanicama koje ste obojali kod kuće u trenutku će pretvoriti vašu kuhinju u blagdanski kutak, a zdjele pune šarenih plastičnih jaja mogu biti odličan aranžman za stol.

Također, dobra ideja je staviti čokoladna jaja sa omotima veselih boja u staklene posude.

Staklene zdjele i čokoladna jaja

Nakon zeca i pisanica, u ovo doba godine u svačijim su mislima uskršnji slatkiši koji mogu poslužiti i u druge svrhe a ne samo za jelo.

Tanjuri s pisanicama koje ste obojali kod kuće mogu biti odličan ukrasni aranžman za stol.

Žele bomboni, čokoladna jaja, čokoladice u prikladnim omotima - sve se ove poslastice mogu upotrijebiti pri blagdanskom ukrašavanju.

Stavite ih u zdjele, postavite ih na različita mjesta u kući i tako dodajte malo uskršnjeg duha vašem interijeru. A zašto, primjerice, ne biste upotrijebili slatkiše na neki nesvagdašnji način?

Velika djela malih majstora

Potražite prozirne svjećnjake ili vaze koje možete napuniti slatkišima ili izradite mali aranžman za stol pomoću plastične trave i slatkiša u obliku pilića ili zečeva.

I ne zaboravite u ukrašavanje doma uključiti vaše najmlađe.

Oni su u svojim školama ili vrtićima vjerojatno već napravili vlastite male uskršnje dekoracije. Iskoristite ih i stavite na vidno mjesto, pa čak i ako je riječ o najnespretnijim djelima vaših malih majstora.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju