U današnje vrijeme kada si većina nije u mogućnosti priuštiti stambeni prostor koji u potpunosti odgovara potrebama prisiljeni smo na kompromise i na kreativna rješenja poput različitih načini pregrađivanja i odjeljivanja prostora

Ponuda materijala za unutarnje uređenje je ogromna i uz malo mašte, kreativnosti i dobrog majstora, možete imati unikatno i funkcionalno rješenje.

Kod odjeljivanja kuhinje treba izabrati relativno otporan materijal i onaj koji se lako čisti.

Bitno je imati na umu sve prednosti i nedostatke prostora koji ste odlučiti pregraditi. Ukoliko se radi o kuhinji, to su održavanje čistoće, osvjetljenje te komunikacija s blagovaonicom.

Kod odjeljivanja kuhinje treba izabrati relativno otporan materijal i onaj koji se lako čisti. Zato je staklo možda najprirodniji odabir, ukoliko tražimo rješenje za kompletno 'zatvaranje' prostora.

U slučaju da je potrebna samo vizualna, a ne i funkcionalna odijeljenost, mogućnosti su višestruke.

Kod pregrađivanja prostorija i odluke da želimo stvoriti više potpuno odvojenih prostorija treba uzeti u obzir postojeće otvore vrata i prozori te izvode instalacija.

Podijeliti veliku sobu je relativno lako. Moguće je napraviti rješenja za punu visinu prostorije ili za djelomično zatvaranje. Pregrade ne moraju biti apsolutno neprozirne. Bezuvjetno, moraju biti u stilu uređenja većeg dijela prostorije.

Ako je pregrada u punoj visini, moguće ju je izvesti kao fiksnu ili kliznu stijenu, ili kao tešku zavjesu.

Fiksne stijene mogu biti u kombinaciji stakla i drveta, prozirne, poluprozirne ili neprozirne. Umjesto kaljanog stakla može se koristiti pleksiglas, u boji ili presvučen folijom po izboru.

Što se cijene i trajnosti tiče, trajnost je na strani stakla, a cjena na strani pleksiglasa.

Čini se da je sve manje pristalica za odjeljivanje prostora zavjesom od teškog dekora. Nepravedno.

Ponuda karniša omogućava prilagodbu gotovo svakom prostoru, a uz pravilan odabir tkanine, ovakav način diobe prostorije je vrlo lijep i efektan, a prije svega jeftin i gotov u vrlo kratkom vremenu.

Uz malo mašte mogu se iskoristiti najrazličitiji materijali.

Zanimaju li vas određene teme pišite nam na zadovoljna@novatv.hr. Naša je želja komunicirati s vama i pomoći savjetom, kako bi vaša četiri zida bila odraz vaše osobnosti i vašeg stila.

Savjetuje: Nives Feger, http://elegantindesign.blogspot.com/

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju