Urediti stan po zadnjoj modi nalaže da se prilagodite minimalističkom stilu koji odražava duh modernog življenja. Miješanje stilova, blještavilo, sjaj, uzorci samo su neki od najnovijih trendova pri uređenju. Ipak cilj je postići osobnost i unijeti vlastitu udobnost u svoj prostor. Pa krenimo!

Urediti stan po zadnjoj modi i u 2009. ući sa novim stilom življenja obično nalaže da se prilagodite minimalističkom stilu koji odražava duh modernog življenja. Čiste linije i ograničen spektar boja osnova su ovoga stila koji na taj način ostavlja mogućnosti za poigravanje s raznim oblicima.

Kako bi razbili hladnoću jednog takvog prostora stručnjaci savjetuju da to učinite pomoću rasvjetnih tijela. Njihova ponuda na tržištu je nepregledna, a najekskluzivnija koju diktiriaju trendovi za narednu godinu izrađena je od kristala.

Želite li stan osvježiti iz više kuteva, trendovi kažu blještavila nikad dosta. Pločice kojima možete osvježiti ili zatvoriti prostor, blještava ogledalca s kristalićima, detalji su kojima s možete uistinu igrati.


Kuhinja je danas dobila sasvim novi značaj, za razliku od ne tako davnih vremena kada su naše mame i bake u njoj provodite većinu svog vremena. Ona je danas podređena brzom načinu života.

Time je dobila i nove zakonitosti. Oblici radne plohe obično su zaobljeni, čime se maksimalono koristi prostor, keramičke pločice se izbjegavaju a mijenjaju ih pleksiglas, staklo, mramor.

Danas možete pronaći kuhinju kakva god da vam padne na pamet, bilo da ste ljubitelj tradicionalne, one moderne s egzotičnim uzorcima sve je ostvarivo, a cijene se kreću od 30 do 250 tisuća kuna.


Zanimljivo je kako je u modernim prostorima svoje mjesto u nastavku kuhinje pronašla blagavaona koja ne mora pratiti jednak stil kuhinje. Dizajnerica interijera Andrea Radović tvrdi kako nećete pogriješiti odaberete li stol u shabby chicu.

Kutna garnitura i dalje ima funkciju biti udobna no želite li biti 'in' uvedite malo sjaja, bilo da odaberete sjajne tkanine ili samo detalje na garnituri poput jastučića nećete pogriješiti.

Maksimalna iskorištenost prostora ono jer za čime se vode dizajneri u 2009.godini. Tako skrivene od pogleda kupaonice postaju pravo malo iznenađenje, posebice ako odaberete umivanonik s kroko ili zmijskim uzorkom.

Trik kojim možete proširiti prostore je spretna upotreba ogledala, koja imaju još jednu funkciju, ukrasa. Najnoviji hit su ogledala s uzorkom, zgodno je što uzorak sami možete napraviti.

Tapete i fotoprintevi neizostavni su u spavaćoj sobi, koja postaje više od mjesta za spavanje. Moderni su raskošni neobarokni i shabby kreveti, posteljina u tom stilu koštat će vas i do 20 tisuća kuna. Ništa manje atraktivni su ležajevi presvučeni kožom ili pak tapecirani.


Detalji poput zavjesa, tapeta vašem životnom prostoru daju onaj zadnji touch. Ipak pripazite jer u miješanju stilova koji označava najnovije stilove postoji pravilo.

'Pogreška u svakom stilu opremanja je pretjerivanje, pretjerivanje je nedopustivo u svakom pogledu', tvrdi dizajnerica Radović.

Udobnost je jedina garancija da ste svoj prostor uredili baš kako treba, stoga uz pokoji savjet stručnjaka ipak osluhnite vlastite želje i nećete pogriješiti.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju