Škola samo što nije započela, a mnogi se pitaju kako osvježiti sobu školarca detaljima, a pri tome ne opteretiti budžet. Donosimo vam nekoliko kreativnih prijedloga koje možete napraviti s malo novca - jedino što vam je potrebno je dobra volja

U uređenje dječje sobe svakako uključite svog školarca jer ipak je on taj koji će najviše boraviti u prostoriji, poslušajte ideje, nađite zlatnu sredinu i krenite na posao. Pripazite samo da radni stol bude u blizini poreda kako bi dijete uvijek imalo dovoljno svjetlosti te da krevet ne postavite uz radijator ili neko drugo grijaće tijelo. 

Ukoliko vam prostor to dopušta prostoriju podijelite na radi dio i prostor za igru, a posebnu pažnju poklonite odabiru rasvjete. Mobilni namještaj je odlično rješenje za dječje sobe pogotovo ukoliko u jednoj sobi boravi više djece.

Ukrasite limenke

S malo ukrasnog, kolaž ili krep papira možete ukrasiti i obične limenke koje su uvijek dobrodošle na svakom pisaćem stolu za pohranu pisaćeg pribora i ostalih sitnica. Postoji toliko različitih uzoraka i boja, odaberite onaj koji će se najbolje uklopiti u postojeći interijer u dječjoj sobi.

Obojite zid premazom za školsku ploču

Bilo da vježbaju domaću zadaću ili se jednostavno igraju s prijateljima, klinci će obožavati ovaj zid u svojoj sobi po kojem mogu pisati i brisati do mile volje.

Alternativa ovom prijedlogu je bojanje spomenutim premazom unutrašnjost sobnih vratiju ili vanjsku stranu garderobnog ormara.

Pripazite samo da radni stol bude u blizini poreda kako bi dijete uvijek imalo dovoljno svjetlosti.

Uredite stolnu lampicu

Stolna lampica svakako je neizostavan dio 'obavezne opreme' svakog radnog stola za đaka. Zašto ove godine ne bi u dječju sobu stavili neku šarenu i otkačenu?

Ukoliko u stanu imate neku običnu svjetiljku jednobojnog sjenila, nabavite u hobby trgovini boje za tekstil i poigrajte se nekom zgodnom šablonom te ih uredite.

I kada nisu u funkciji, ovako lijepe sasvim će sigurno podignuti raspoloženje.

Osvježite sobu cvijećem u vazi od slamčica

Za prvi dan škole mali đak mora skupiti puno hrabrosti, nakon povratka iznenadite ga svježim cvijećem na radnom stolu u originalnoj vazi.

Pomažemo vam u opremanju školarca za najvažniji dan!

Na običnu staklenku ljepilom pričvrstite plastične slamčice u nježnim bojama, a na dnu zavežite satensku vrpcu. Veselo, dječje i opuštajuće zar ne?

Pored vaze hrabrom đaku ostavite i poruku koliko ste ponosni na njega.

Razdvojite radna mjesta

Imate li dva školarca, izradom ovakve jednostavne police možete napraviti zgodno radno mjesto za svakoga od njih. Posebno su atraktivne košare na bočnoj strani u koje svako dijete može stavljati svoj školski pribor i igračke. Tako će radni kutak uvijek biti uredan i djeca će imati dovoljno mjesta za igru nakon pisanja školske zadaće.

Šarene zdjelice za zdravi doručak

I na kraju, nikako ne zaboravite kako je za školarca iznimno važna i pravilna prehrana. Stoga nabavite ovakve vesele zdjelice za jutarnje pahuljice jer teško će odbiti išta servirano u ovako preslatkoj ambalaži!

Savjetuje: Tea Jukić, www.hobbychic.blogspot.com
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju