Trendovi zastarijevaju i ponovo se vraćaju. To ne vrijedi samo za modu. Jednake promjene se događaju i u svijetu zavjesa i dekora.

Načini prekrivanja prozora su se mijenjali kroz povijest i taj se proces nastavlja. Trendovi diktiraju čiste i jednostavne linije izvedene u prirodnim materijalima i retro look, pa su motivi cvijeća i apstraktnih biljnih ornamenata vrlo popularni. 

Materijali od koji se proizvode zavjese i zastori su različiti - pamučne, lanene, baršunaste, svilene, satenske, polusintetičke tkanine itd. Upotreba zavjesa i zastora pruža velike mogućnosti u oblikovanju i definiranju prostora. Ovisno o odabranoj vrsti, stvorit ćete različite ugođaje - moderne, klasične , retro, intimne, prozračne, razigrane...

Odabir će biti još kvalitetniji ukoliko njihovu boju ili uzorak povežete s drugim elementima interijera. Pripazite, ako dominiraju geometrijski uzorci, ne unosite cvjetne motive i obrnuto. Odabir zavjesa će ovisiti o veličini prostora, dimenziji prozorskih otvora, osvjetljenju, rasporedu namještaja i već prisutnim bojama. Potrebno je znati da njihov oblik, uzorak i boja mogu prozore učiniti vizualno većim, manjim, širim ili užim. U manjim i slabije osvijetljenim prostorima, treba odabrati svjetlije i prozračnije zavjese.

O ovoj temi više pročitajte ovdje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju