Promjenite li zavjese u nekoj prostoriji, podarit ćete joj sasvim novi izgled. Nevjerovatno kako ova zaštita od pogleda i sjena od sunca može promijeniti duh interijera, zašto i vi ove jeseni ne osvježite svoje prozorske haljinice?

Ponekad je dovoljno nabaviti neku lijepu tkaninu, porubiti je sa svih strana i nemarno prebaciti preko drvene karniše. Pogledajte kako se ova crvena tkanina s pomponima savršeno uklopila u ovaj rustikalni ambijent, rezultat je vrlo efektan!

Nevjerovatno kako ljudima na pamet padaju tako jednostavne, a u isto vrijeme i toliko kreativne ideje poput ovih metalnih štipaljki za papir. One na tankoj, metalnoj, žičanoj sajli pridržavaju predivnu čipku. Korištene su umjesto klasičnih ringova za zavjese a dojam je totalno vintage zar ne?

Promjenite li zavjese u nekoj prostoriji, podarit ćete joj sasvim novi izgled. Potražite jeftine ostatke tkanina i igrajte se!

Još jedna priča inspirirana čipkom. Ostacima čipke u traci možete 'začiniti' svoje postojeće zavjese u dnevnom boravku ili napraviti slatku haljinicu za svoju omiljenu stolicu. Idealna će biti čipka u traci koju možete kupovati na metre. Dolaze u raznim širinama, dezenima i bojama te su idealne za ovakav makeover.

Ukoliko već imate obične mrežaste zavjese, osvježite ih na način da na njih pri vrhu zašijete zgodne sedefaste gumbiće.

Izgleda neobično i unikatno, a boju gumbića možete prilagoditi boji koja dominira vašim prostorom, no sa sedefom zasigurno nećete pogriješiti.

Savjetuje: Tea Jukić, www.hobbychic.blogspot.com.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju