Može li veza na daljinu u konačnici opstati i na koji način? U razgovoru s Anom i Denijem otkrivamo žensku i mušku stranu priče vezano za tu tematiku, barem što se njih dvoje tiče.

 

Galerija Muška i ženska strana priče o vezama na daljinu - 9 Muška i ženska strana priče o vezama na daljinu - 8 Muška i ženska strana priče o vezama na daljinu - 7 +5 Muška i ženska strana priče o vezama na daljinu - 6 Kada ljubav dođe, ona jednostavno ne pita, onda pristaneš na to i uđeš u tu pustolovinu, kaže Ana koja prije svoje prve veze na daljinu nije baš razmišljala o tome bi li htjela biti u takvoj vezi i kako bi se u njoj snašla. 

Deni koji je pomorac ima više različitih iskustava s vezama na daljinu i priznaje da kilometri u nekim slučajevima ne znače baš ništa: Kad je to to, mislim da se može prebroditi bez ikakvog problema.

Iako, priznaje da veza u kojima ''to nije to'' može brzo postati suhoparna i dosadna.

Gdje si, što si, evo radim, idem na faks, došla sam doma, idem spavati. (...) Svaki dan je isti., opisuje Ana svakodnevne razgovore u vezama na daljinu. Tu monotoniju pokušava ''razbiti'' traženjem načina da uspostavi komunikacije kada je i nema.

Muška i ženska strana priče o vezama na daljinu - 9 Muška i ženska strana priče o vezama na daljinu - 9 Foto: Samsung Galaxy S9

Fotografiranjem stvari koje bi ga zanimale ili snimanjem videa na svom novom pametnom telefonu Samsung Galaxy S9, razgovorima preko različitih kanala poput Skypea, WhatsAppa i sličnih komunikacija je, kaže, uvelike lakša, a time i kilometri između njih manji.

No kada se pojave problemi, odnosno ''početak kraja''?

Smetalo mi je što baš u određenom trenutku ta osoba nije bila uz mene, a baš mi je bila potrebna, priznala je Ana.

U jednom trenutku oboje smo se upitali kako dalje i gdje će nas ta daljina odvesti, opisuje Ana ''početak kraja'' svoje veze na daljinu.

Smetalo mi je što baš u određenom trenutku ta osoba nije bila uz mene, a baš mi je bila potrebna.

Kada poruka ne dolazi i po dva tjedna, mislim da je to dovoljan znak da skužiš da veza odamire, kaže Deni koji je od svoje djevojke bio odvojen i do šest mjeseci kada je bio na brodu.

Deni kaže da mu nije svaka veza na daljinu bila ista, no ovakva je vrsta veze svakako posebna.

Najdraža je ta nova paleta emocija koju bih htio da svi isprobaju, kada se dvije osobe napokon sretnu sretnu nakon što se šest mjeseci nisu vidjele, šest mjeseci za dvije osobe koje se vole... to je neusporediv osjećaj, kaže Deni.

Što su nam još Ana i Deni otkrili o svojim vezama na daljinu, pogledajte u našem videu.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju