Iako se često nepravedno nalazi na listi nepoželjnih načina uklanjanja dlačica na tijelu, brijanje žiletom preferira veliki broj žena, i to s dobrim razlogom - brzo je, bezbolno i cijenom vrlo prihvatljivo. No želite li da depilacija britvicom bude besprijekorna, pridržavajte se ovih jednostavnih pravila

Osim što je bezbolna, jeftina i brza depilacija britvicom pogoduje svim tipovima kože. No i kod ovakvog načina uklanjanja dlačica može doći do manjih problema koje uzrokuje upotreba pogrešnog pribora za depilaciju.

Preferirate li i brijanje nogu, pazuha i intimne zone pridržvajte se ovih jednostavnih pravila.

Gel ili pjena za brijanje naneseni prije depilacije smanjit će trenje, a time i opasnost od posjekotina, te zaštititi kožu od oštećenja

Britvica
Žene koje su doživjele iritacije na koži nakon brijanja to povezuju s osjetljivošću kože, no riječ je najvjerojatnije o lošem žiletu.

Dermatolozi preporučuju britvicu s više oštrica. Isto tako, vrlo je važno da žileti budu oštri i čisti. Nakon depilacije dobro je isperite i ostavite da se potpuno osuši. Jedna britvica trebala bi biti dovoljna za 10 do 12 korištenja, a ako osjetite kako morate pritisnuti jače kako bi uklonili dlačice zamijenite britvicu novom.

Pjena ili gel
Žene koje imaju meke i tanje dlačice često za depilaciju žiletom koriste sapun ili pak samo vodu. No upravo to može dovesti do iritacije na koži. Obavezno prije depilacje na kožu nanesite gel ili pjenu za brijanje jer na taj način smanjujete trenje, a time i opasnost od posjekotina te štitite kožu od oštećenja.

Koža
Većina žena depilaciju obavlja tijekom tuširanja. Ako ste i vi jedna od njih, prije nego krenete s brijanjem dijelova tijela pričekajte dvije do tri minute. Obavite tuširanje do kraja te tek onda krenite s depilacijom. Topla voda omekšati će kožu i bolje je pripremiti za britvicu. Nakon depilacije kožu namažite bebi uljem ili neutralnom kremom ili losionom za tijelo.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju