Jedan od najboljih načina da istaknete svoj struk jste da stavite tanji remen. Osim toga pomoću njega vrlo lako možete obogatiti svaku odjevnu kombinaciju

Remen je oduvijek bio modni dodatak koji je vrlo lako svaku modnu kombinaciju mogao transformirati. Upravo stoga dizajnerica Diana Viljevac ove sezone predstavlja ručno rađeni remen s kojim postojećoj haljini možete podariti potpuno novi izgled.

Kako izgleda stvaranje ovog jedinstvenog remena, pokazat ćemo vam uvidom u sam proces njegove izrade. Remen, Diana Viljevac - 4 Proces izrade remena vrlo je delikantan Foto: Karmen Poznić
Ovaj ručno rađeni remen dolazi u srebrnoj i zlatnoj boji, a za njegovu izradu potrebna su dva dana. Remen se sastoji od mesinga koji je premazan emajlom kako bi se zaštitio, te ima malene staklene perle.

Tehnologija emajliranja vrlo je stara i kroz povijest je korištena u izradi nakita te u primijenjenoj umjetnosti.  Tijekom 19. stoljeća počela se koristiti i u industrijske svrhe, i to ponajprije u proizvodnji posuđa.
Remen, Diana Viljevac - 1 Na remen se našivaju perlice Foto: Karmen Poznić
Drevni su Egipćani emajl nanosili na predmete od kamena i keramike, te ponekad nakit, no znatno rjeđe nego druge drevne kulture srednjeg istoka. Stari Grci, Kelti, Rusi i Kinezi također su prakticirali emajliranje metala.
Remen, Diana Viljevac - 3 Za izradu remena potrebna su dva dana Foto: Karmen Poznić
Remen se ručno plete, te se nakon toga našivaju perlice koje mu daju potpun izgled. Nakon što se složi konstrukcija cvijeća i grana, remen se ručno boja u dvije faze te se stavlja završni premaz i suši još 24 sata.

Kolekcija je dostupna u showroomu na adresi Šenoina 11, 2. kat ili na web shopu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju