Disanjem u naše tijelo dospijevaju štetne tvari iz okoliša, poput sitnih čestica prašine i virusa koji prijete našem zdravlju. Prirodna eterična ulja pogodna su za liječenje i ublažavanje sezonskih bolesti, a vrlo se lako raspršuju uz malu pomoć klasičnih ili ultrazvučnih difuzora te su pravi spas u sezoni gripe i viroze

Galerija

Promjenjive vremenske prilike uzrokuju pad imuniteta koji rezultira prehladom i virozom. Gornji dišni putovi puno su više izloženi utjecaju okoliša, a u zimsko vrijeme i hladnom zraku, te zato prije stradavaju.

Difuzeri su naprave koje raspršuju eterična ulja u prostor.

Difuzeri su naprave koje raspršuju eterična ulja u prostor u obliku sitnih kapljica, pri čemu dragocjene arome ispunjavaju prostor u kojem boravimo. Tim postupkom olakšavamo i simptome sezonskih zdravstvenih problema kao što su kihanje, kašljanje, otežano disanje i glavobolja.

Sitne kapljice direktno prodiru do pluća i time se pospješuje liječenje. Prednost je električnih difuzera u tome što oni ne zagrijavaju eterično ulje, za razliku od običnih, i zato ne dolazi do njihove razgradnje i gubitka dragocjenih sastojaka.

Ultrazvučnim se difuzorima osim kapljica ulja dodaje i voda, pa djeluju i kao ovlaživači zraka, a klasični difuzori ili nebulizatori stvaraju sitne kapljice uz pomoć raspuhavanja.

Eterična ulja pogodna za liječenje i ublažavanje infekcijskih bolesti dišnog sustava su eukaliptus radijata i globulus (djeluje protuvirusno), čajevac (olakšava iskašljavanje), ružmarin kemotip i cineol (smanjuje produkciju sluzi u plućima i smiruje kašalj) i ravensara (jača imunološki sustav).

Soehnle, www.saturo.hr 350,20 kn
Soehnle, www.saturo.hr 350,20 kn Foto: www.saturo.hr