Počeli ste s vježbanjem i promijenili ste prehranu, no čini vam se da još uvijek ne mršavite dovoljno brzo i učinkovito. Vašem sadašnjem režimu dodajte četiri pravila koja će vam pomoći da brže uskočite u omiljene haljine

Večerajte kao prosjak

To ste čuli već stotinu puta, no vrijeme je da se toga pridržavate. U večernjim je satima rad metabolizma znatno usporen, pa se preporuča da u vašem večernjem obroku unesete dvije trećine dnevnih kalorije.

Vježbate, promijenili ste prehranu i to je dobro. No, vašem režimu dodajte četiri pravila i rezultate ćete uočiti brže nego što se očekivali

Uglavnom se savjetuje preskakanje večernjeg obroka, no kako to nije uvijek izvedivo, preporučljivo je pojesti nešto lagano.

Mali utezi za veliki učinak

Vježbajte s malenim utezima. Prema istraživanjima žene koje vježbaju s utezima od jednog do dva kilograma samo dva puta tjedno po sat vremena, izgube 15 posto više masnih naslaga oko trbuha od onih koje ne vježbaju.

Vježbanjem utezima smanjit ćete svoju masu za 4 posto. Mi vam preporučamo da tijekom gledanja filma ili omiljene emisije lagano vježbate utezima.

Maknite soljenku sa stola

Umjereno solite vaša jela, no to nije dovoljno. Ukoliko maknete posudicu sa solju s stola, prema istraživanjima smanjit ćete unos soli za čak 30 posto. Pokušajte salatu začiniti limunovim sokom.

Spavajte dovoljno

Dobar san smanjuje apetit. Da, dobro ste čuli. Znanstvenici su zaključili kako oni koji noću spavaju malo, primjerice samo četiri sata tjekom dana imaju povećan apetiti za 23%.

Vaš je organizam umoran i treba mu energije, pa se hranom tako nadomješta san.

Vi obrnite situaciju i snom nadomjestite hranu.

Osim toga, dovoljno naspavani imat ćete dokazano manje stresan dan i bolje ćete se suočavati sa svakodnevnim obvezama.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju